fbpx

Aldi heeft grootse plannen met Aldi Gaming

Wij doen ons boodschappen in den Aldi, en samen met ons vele anderen. Omdat het goedkoper is, dicht bij huis en omdat je er altijd wel koopjes op de kop kan tikken. Binnenkort komt daar echter een hele goede reden bij, namelijk “Aldi Gaming”.

Yep, je leest het goed! Aldi pakt uit met een nieuw merk, genaamd Aldi Gaming. Wil dat zeggen dat je binnenkort ook games en hardware via de Aldi kan kopen? Dat hoor je ons niet zeggen, het bedrijf pakt het namelijk een ietsje anders aan. Centraal in dit nieuwe concept staat de lancering van een eigen kanaal op het onder gamers populaire streamingplatform Twitch.

Aldi wil zijn klanten, en zeker de gamende klanten, content aanbieden in de vorm van livestreams en tutorials, aangevuld met producten voor gamers, wedstrijden en andere gaming gerelateerde diensten. En dit alles vertrekkende vanuit “Aldi Gaming_TV”-kanaal op Twitch.

Om dit concept in de verf te zetten doet Aldi een beroep op vier bekende gamers die vooral in Duitsland op heel wat volgers kunnen rekenen. Dit zijn Frederik Hinteregger (League of Legends), Georg Göttmann (Call of Duty), en Stefan Kierspel en Erné Embeli (beide FIFA-experts).

En het mag wat kosten want Aldi wordt ook sponsor van de Prime League, de grootste competitie in de DACH-regio (bestaande uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) van Riot Games’ League of Legends. Dit natuurlijk om nog wat graantjes mee te pikken van de e-sportscompetitie die in die contreien toch zeer populair is.

En daar zit een visie achter vertelt Sabine Zantis, Managing Director Marketing & Communications bij Aldi Nord: “Ons gaming kanaal op Twitch is voor ons het ideale platform om te communiceren met deze zeer specifieke doelgroep, die voor ons nieuw is. We willen voor hen authentieke en tastbare meerwaarde creëren die zal worden herinnerd.”

Of Aldi dit concept later ook in onze contreien, lees de Benelux, zal doortrekken is nog niet geweten. Of is het nu wachten op de tegenzet van Colruyt, Delhaize, Carrefour, Spar,…?

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

Eén opmerking over 'Aldi heeft grootse plannen met Aldi Gaming'

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: