Marvel-documentaire Behind The Mask neemt ons mee achter de schermen

Marvel

Sinds de jaren ’60 worden er door Marvel comics uitgebracht die door miljoenen mensen gelezen worden. Dat de geschiedenis van de uitgever zijn ups en downs had, is geen geheim. Maar de laatste decennia, onder de hoedde van Disney, groeit de populariteit van het merk zienderogen.

De geheime identiteiten van de superhelden zijn als sinds het ontstaan van de comic books een belangrijk onderdeel van het mysterie. Het prikkelt niet alleen de nieuwsgierigheid en verbeelding van alle lezers. Maar deze comics zijn voor vele mensen een belangrijk onderdeel geworden van wie ze zelf zijn.

In Marvel’s Behind the Mask worden heel wat verschillende gasten aan het woord gelaten die een impact hadden op deze personages gedurende het bestaan van Marvel’s. Denk daarbij aan scriptschrijvers en artiesten die verantwoordelijk waren voor onder andere Black Panther, Miles Morales, Ms. Marvel, Luke Cage, the X-Men en Captain Marvel.

In deze documentaire, die vanaf 12 februari te zien zal zijn op Disney+, krijgen we een kijkje in hoe het is om ‘s werelds bekendste superhelden vorm te geven. We komen ook te weten welke geheimen er allemaal schuil gaan achter al die superheldenmaskers en welke impact ze hebben op de samenleving. En we ontdekken welke impact Marvel had op de pop cultuur en de media.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.