fbpx

Terraria voor Google Stadia wordt geannuleerd

Het gaat niet zo goed met het gaming platform van Google. Een week geleden liet de gigant nog weten dat de eigen ontwikkelstudio’s gesloten worden nu blijkt dat games maken helemaal niet zo evident lijkt te zijn. Daarbovenop komt nu het nieuws dat de Stadia-versie van Terraria ook wordt geannuleerd.

En de reden daarvoor is – om het zacht uit te drukken – toch wel wat vreemd. Medemaker van de game Andrew Spinks zit namelijk met een geblokkeerd Google-account dat hij nu al enkele weken niet kan deblokkeren. Het circus begon enkele weken geleden toen het YouTube-account van Re-Logic (de studio van Spinks) werd geblokkeerd wegens het schenden van de voorwaarden. Spinks heeft naar eigen zeggen geen flauw benul waarover het gaat en probeert ondertussen al drie weken zijn eigen persoonlijke account te deblokkeren.

Naar verluidt kan hij zijn emails niet meer raadplegen en heeft hij meer dan duizend dollar aan apps staan op de Google Play-service die momenteel onbeschikbaar zijn. Spinks geeft het nu na drie weken op en zet daarbij de brug tussen zijn studio en Google spreekwoordelijk in de fik. Hoewel Terraria met zijn 30 miljoen verkochte stuks niet echt een hoogvlieger is, kan Google Stadia momenteel elke positieve noot gebruiken.

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.

%d