fbpx

The Walking Dead S10 vertelt het verhaal van Negan en zijn Saviors

Zoals we jullie een poosje geleden wisten te vertellen krijgt AMC’s tiende seizoen van The Walking Dead zes bonusafleveringen. Afleveringen waarmee de makers wat dieper willen ingaan op de achtergrond van bepaalde personages. Een van die afleveringen draait om een van de meest controversiële personages van de laatste seizoenen, namelijk Negan.

Onze eerste kennismaking met Negan, vertolkt door Jeffrey Dean Morgan, was op zijn zachtst gezegd shockerend te noemen. Waarom dat zo is gaan we hier niet uit de doeken doen om mogelijke nieuwkomers geen spoilers aan te smeren. Wat we wel kunnen vertellen is dat er een aflevering gemaakt zal worden rond de origine van het personage Negan en zijn Saviors.

In deze aflevering die als titel Here’s Negan meekrijgt ontdekken we dat hij, bij de start van de zombie-uitbraak een turnleraar was die zijn vrouw Lucille bedroog. Zoals we allemaal leerden uit de afleveringen met Negan stierf zijn vrouw Lucille aan kanker. Dit nadat de medicijnen in hun bunker op zijn. Om haar te eren knutselde hij een dodelijke baseball bat, voorzien van een stevige laag prikkeldraad in mekaar. Een baseball bat waarmee hij nogal graag zwierde en zwaaide, zowel op de hoofden van de zombies als die van zijn vijanden.

Ook komen we te weten hoe hij, na zijn ontmoeting met onder andere Simon, Sherry en Dwight de Saviors oprichtte. Leuk weetje: op Negans originele honkbalknuppel prijkte het logo van Saviors Athletics, dus vandaar zou de naam van zijn, hoe zal ik het noemen, misdadig clubje afkomstig te zijn.

Leuk voor de echte fans is dus vooral het feit dat Negan, die ook al te zien was in maar liefst zestien edities van The Walking Dead-comics nu zijn eigen aflevering krijgt waarin hij centraal staat. Hoeveel content van die zestien comics in de aflevering te zien zal zijn, dat zullen we zelf moeten ontdekken.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: