fbpx

Hotfix gooit Cyberpunk 2077 dicht voor hackers

Cyberpunk 2077

Eerder deze week bleek dat hackers via mods voor Cyberpunk 2077 de spelers van de pc-versie konden hacken. Via hotfix 1.12 gooit CD Projekt Red nu alle achterpoortjes dicht voor deze malafide praktijken.

Modders hadden het achterpoortje in Cyberpunk 2077 enkele dagen geleden blootgelegd via een Eurogamer-artikel. Via een save file exploit zouden hackers zo vanop afstand code laten draaien op jouw pc, wat je toestel kwetsbaar maakt voor allerlei soorten aanvallen.

Met de nieuwe patch lost CD Projekt Red dit probleem nu op, waardoor de pc-spelers met een gerust hart mods kunnen beginnen installeren op hun pc. Dit is al de tweede hotfix sinds de veelbelovende 1.1 patch, die het spel al een stap in de goede richting moet zetten naar meer speelbaarheid op alle platformen. Dat draaide even anders uit, met een nieuwe game-breaking bug als gevolg, die in een eerdere hotfix al aangepakt werd.

Zowel deze als volgende maand plant CD Projekt Red nog twee grote patches om Cyberpunk 2077 eindelijk op het juiste spoor te zetten.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.

%d bloggers liken dit: