fbpx

Wordt 2023 het jaar van GTA VI?

GTA Vice City

Een nieuw potentieel lek via Reddit (oorspronkelijk 4Chan) wijst erop dat de volgende Grand Theft Auto nog een dikke twee jaar op zich zal laten wachten. GTA VI zou in oktober 2023 het levenslicht zien. Zoals veel eerdere geruchten deden vermoeden, zou de reeks volgens dit ‘lek’ terugkeren naar Florida.

Het lek leest als een GTA-fanboy bingokaart. De reeks keert terug naar Florida (lees: Vice City), waar je met één protagonist anno de jaren 70 de spelwereld onveilig maakt. Het lek belooft een kleinere, meer gefocuste open spelwereld waar de NPC’s een ongezien niveau van artificiële intelligentie zouden meekrijgen. Verder lees je in de tekst over randactiviteiten zoals windsurfen. Qua verhaal zou GTA VI een gelijkaardig hoofdstukken-structuur hebben als Red Dead Redemption 2, maar minder emotioneel geladen zijn.

Het hoeft volgens mij niet meer gezegd dat ‘leaks’ zoals deze met het bijhorende vaatje zout moeten genomen worden. Het leest allemaal wel heel sterk als de natte droom voor GTA-fans. Het lek komt wel overeen met eerdere geruchten, zoals de plannen om de game nog niet snel te releasen. Die leemte zou uitgever Rockstar opvullen met een remaster van Red Dead Redemption en de new-gen release van GTA V.

Wat we nu uiteindelijk kunnen verwachten van de nieuwe GTA, zullen we op termijn wel ontdekken. Ik denk dat ik ieders sentiment deel als ik zeg dat we liever Rockstar rustig verder laten werken aan een nieuw meesterwerk, dan dat we te veel druk op hun schouders leggen met hoge verwachtingen. We weten intussen allemaal hoe dat afloopt.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.

%d bloggers liken dit: