fbpx

De release van PlayStation 5-exclusive Returnal schuift enkele weken achteruit

Returnal

De PlayStation 5 in ondertussen een dikke twee maanden op de markt en wie Sony’s console in huis heeft weten halen, heeft er ongetwijfeld al veel plezier aan kunnen beleven.

Toch blijf ik wat op mijn honger zitten wat betreft games die exclusief voor de PlayStation 5 zijn ontwikkeld. Akkoord, bij de release hadden we onder andere de keuze uit de remake van Demon Souls (waar ik trouwens ontzettend slecht in ben), het fantastische Spider-Man: Miles Morales én het schattige Sackboy: A Big Adventure.

Natuurlijk kijk ik uit naar de nieuwe Ratchet & Clank én Gran Turismo 7, maar deze hebben helemaal nog geen releasedatum meegekregen. Returnal, de mysterieuze actiegame van Housemarque, had die wél al gekregen en moest normaal gezien op de wereld losgelaten worden op 19 maart.

Maar zopas heeft PlayStation via zijn officiële Twitter-account laten weten dat deze releasedatum niet gehaald zal worden. Het ontwikkelteam, dat eerder verantwoordelijk was voor Resogun, heeft iets meer tijd nodig om de game op een acceptabel niveau te releasen.

Ontzettend jammer nieuws, zeker omdat in een recente gameplayvideo te zien was dat de game op interessante manieren gebruik zal maken van de hardware van de PlayStation 5.

De releasedatum van Returnal wordt daarom vijf weken achteruit geschoven, waardoor deze PlayStation-exclusive op 30 april 2021 beschikbaar zal zijn.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: