fbpx

“De GXT 489 Fayzo headset is een aanrader voor een klein budget”

Trust Fayzo headset

Het merk Trust is bij menig gamer bekend als de budgetvriendelijke optie voor gameaccessoires. Wanneer we zien dat over het algemeen de prijzen maar blijven stijgen, is dat een mooi gegeven. De GXT 489 Fayzo gamingheadset is het nieuwste accessoire op de markt van Trust. Deze headset richt zich op twee belangrijke gebieden: betaalbaarheid en duurzaamheid, en slaagt hierin op beide vlakken.

Waarom Wel?
Ready, Headset, Go

Ik heb al peperdure en spotgoedkope headsets gehad, je vindt eigenlijk voor elke prijs wel iets. Hoewel ik geen die-hard audiofiel ben, is audio in een game enorm belangrijk voor de tijdens het gamen. Een goede hoofdtelefoon is dus een essentieel accessoire voor de meeste gamers. Met een prijs van slechts € 29,99 is de Fayzo aanzienlijk goedkoper dan de meeste andere gamingheadsets op de markt.

Eco-friendly design

De Trust GXT 489 Fayzo Gaming Headset is betaalbaar en duurzaam. Die duurzaamheid stempel krijgt de headset omdat hij gemaakt is van 85% gerecycleerd plastiek. Hij heeft een strak zwart ontwerp, maar voelt licht aan. De headset is en voelt erg plastiekerig maar dat is helemaal te bergrijpen als je de prijs ziet. Ik krijg geen luxeproduct en ik betaal er ook niet voor. Ik ben blij dat Trust voor dit ontwerp heeft gekozen in plaats van er een heleboel knipperende lampjes op te plakken zodat het een cooler design zou hebben. Met zijn huidige uiterlijk zou de Fayzo niet misstaan naast veel duurdere headsets, ook al komt het gevoel niet helemaal overeen met het uiterlijk.

Krachtige audio

De ruisonderdrukking van deze headset is verrassend goed, zeker voor de prijs. Als je hem opzet tijdens het gamen, is het net alsof je in de spelwereld wordt getransporteerd. Een duurdere headset doen het vanzelfsprekend beter, maar die kost ook meer dan twee keer zoveel.

Waarom Niet?
Niet voor professioneel gebruik

De microfoon is goed, maar niet geweldig. Ik zou hem niet aanraden om audio op te nemen voor streaming of iets dergelijks, maar daar heb je sowieso een professionele microfoon voor nodig. Voor online gamen, het hoofddoel van de GXT 489, werkt de microfoon prima. Over het algemeen is de Trust GXT 489 Fayzo gamingheadset een goede optie voor gamers met een budget, maar het is belangrijk om in gedachten te houden dat de geluidskwaliteit en functies beperkt zijn.

Alleen met een draadje

De Trust GXT 489 Fayzo Gaming Headset kan je niet draadloos gebruiken. Dit kan sommige mensen afschrikken, maar ik zie het als een pluspunt. Ik wil er niets steeds aan moeten denken om mijn draadloze headset op te laden en ik heb een hekel aan het gevoel dat mijn luistertijd wordt beperkt door de batterij. Bovendien is deze headset erg comfortabel. Ik heb hem urenlang gedragen zonder enig ongemak aan mijn oren of hoofd. Vooral de oorkussentjes zijn erg prettig en ze zaten goed om mijn oren.

Trailer

VERDICT

7

Nog op zoek naar een cadeau van de Sint of de kerstman voor je gamend kind of jezelf? De GXT 489 Fayzo Gaming Headset is een goede optie voor wie op zoek is naar een goedkopere en milieuvriendelijke headset. Voor deze budgetvriendelijke prijs neem je een uitstekende headset in huis.  Het is niet de beste headset, maar door de nette look, een goede microfoon en een meer dan oké audiokwaliteit, zou ik deze accessoire aanraden aan iedereen die niet veel wil uitgeven, maar toch een goede headset wil.

Pluspunten
+ Prijs
+ Comfort
+ Goede ruisonderdrukking
+ Gerecycled materiaal
+
Lichtgewicht

Minpunten
– Plastic afwerking
– Geen behuizing
– Enkel bedraad

GXT 489 Fayzo headset
Beschikbaar
Website: Officiële website


Legenda bij onze reviewscores

Bij Pragalicious kiezen we ervoor om met afgeronde reviewscores te werken. Zo hebben we een mooie afgelijnde quoteringsschaal en dat maakt het voor jullie een pak overzichtelijker en duidelijker. Het daagt ons dan uit om goed na te denken welk cijfer we een game, film of serie geven.

Weet echter dat een cijfer niet alles zegt en dat we dit altijd motiveren aan de hand van de conclusie die we schrijven.

10 – Meesterwerk
9
– Fantastisch
8
– Uitstekend
7
– Goed
6
– OK

5 – Middelmatig
4 – Ondermaats
3 – Slecht
2 – Pijnlijk slecht
1 – Dramatisch slecht

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: