fbpx

“WarioWare: Move It! bezwijkt onder falende technologie”

WarioWare Move It Nintendo Switch

In 2007 stonden we met z’n allen met onze armen te wapperen met WarioWare: Smooth Moves op de Nintendo Wii. Nu, 16 jaar later, mogen we opnieuw onze spieren losgooien met de spirituele opvolger WarioWare: Move It!

Waarom Wel?
Shake It!

Neen, Move It is niet gebaseerd op het geschreeuw van Captain Harris in Police Academy. Maar het slaat uiteraard op het feit dat je allesbehalve stil staat bij het het spelen van de nieuwste WarioWare.

Wario heeft de loterij gewonnen en mag er met zijn vrienden op uit trekken naar een tropisch eiland om daar volop te genieten van een welverdiende vakantie. Al snel raken ze geïntrigeerd door de vreemde Form Stones. Dat zijn eigenlijk de vereenzelviging van de Joy-Con-controllers waarmee jij allerlei verschillende bewegingen en poses moet uitvoeren. Deze vormen krijg je telkens te zien voordat je aan een van de 200 microgames begint. Doe dit goed en dat breng je jouw opdracht tot een goed einde. 

Deze microgames zijn best origineel bedacht en brengen zeker wat chaos en plezier in de huiskamer. Zo moet je als een gekke hamburger flippen, neuspeuteren, vliegen op een bezem, wapperen als een onderwaterplant of een kip na doen.

Waarom Niet?
Frustratie ten top

Helaas kwamen al snel de tekortkomingen van de ondertussen 7 jaar oude Joy-Con-controllers naar boven drijven. De bewegingen die je moet maken, worden niet altijd nauwkeurig geregistreerd. Zeker wanneer je snelle bewegingen moet maken heeft de game het moeilijk met je bewegingen te registreren. Dit zorgt uiteraard voor de nodige frustratie wanneer de games zo kort en krachtig zijn als hier. 

Al snel zagen mijn kinderen het niet meer zitten om verder te spelen omdat ze duidelijk wél de juiste bewegingen maakten maar door de tekortkomingen van de technologie toch verloren. En dat is dus simpelweg onaanvaardbaar in dit type party games.

Ook de campagne is met zijn 2 uur aan de zéér korte kant. Wanneer je de multiplayer wil spelen, heb je hopelijk extra setjes Joy-con’s liggen, want iedere speler heeft een volledige set nodig. Kostelijk grapje voor een party game!

Trailer

VERDICT

4

WarioWare: Move It! bezwijkt onder falende technologie en dat is doodzonde. WarioWare-games heb ik altijd met plezier gespeeld, zeker Touched op de 3DS. Maar deze versie verslikt zich jammer genoeg in achterhaalde technologie die het moeilijk heeft om snelle bewegingen in-game te registreren en te herkennen. Dit zorgt er dan ook voor dat heel wat spelletjes met frustratie werden afgesloten. En da’s nu net wat een party game niet moet doen…

Pluspunten
+ Originele microgames

Minpunten
– Bewegingen worden niet altijd geregistreerd
– Erg kort verhaal
– Setje Joy-Cons per speler

– Grafisch niet top

WarioWare: Move It!
Beschikbaar vanaf 03/11/2023
Beschikbaar op Nintendo Switch
Gespeeld op Nintendo Switch
Website: Officiële website


Legenda bij onze reviewscores

Bij Pragalicious kiezen we ervoor om met afgeronde reviewscores te werken. Zo hebben we een mooie afgelijnde quoteringsschaal en dat maakt het voor jullie een pak overzichtelijker en duidelijker. Het daagt ons dan uit om goed na te denken welk cijfer we een game, film of serie geven.

Weet echter dat een cijfer niet alles zegt en dat we dit altijd motiveren aan de hand van de conclusie die we schrijven.

10 – Meesterwerk
9
– Fantastisch
8
– Uitstekend
7
– Goed
6
– OK

5 – Middelmatig
4 – Ondermaats
3 – Slecht
2 – Pijnlijk slecht
1 – Dramatisch slecht

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d