fbpx

Farming Simulator Kids aangekondigd

Farming Simulator Kids

Farming Simulator is de laatste jaren uitgegroeid tot een waanzinnig grote en populaire franchise. Zo heeft ontwikkelaar GIANTS Software de laatste jaren op gamescom een halve hal ter beschikking.

Om de doelgroep van Farming Simulator te vergroten en om sneller zieltjes te winnen voor de franchise, komt de ontwikkelaar nu met Farming Simulator Kids dat in de lente van 2024 verschijnt voor Nintendo Switch en mobiele platformen.

De game ziet er uiteraard een stuk vrolijker en schattiger uit om zo jonge spelers uit te nodigen om te beginnen aan een gezellig boerenbestaan. De gameplay van Farming Simulator Kids is volgens de ontwikkelaars leerzaam en vermakelijk, en communiceert voornamelijk met beeld en geluid in plaats van met tekst. De virtuele buren van spelers, waaronder dierlijke vrienden, geven aan waar ze behoefte aan hebben, zodat kinderen bijvoorbeeld gewassen voor ze kunnen oogsten of een sandwich voor ze kunnen bereiden.

Kinderen kunnen de mogelijkheden van het platteland verkennen om gezonde gewassen te oogsten, of om de schattige dieren in hun stallen te verzorgen, waaronder koeien, kippen en ganzen. Omdat grote tractors en andere voertuigen natuurlijk niet mogen ontbreken, kunnen kids diverse machines van de beroemde fabrikant John Deere besturen. Ondertussen kunnen spelers onvergetelijke en leerzame boerderij-ervaringen opdoen, die ze zelfs kunnen opnemen om hun eigen video’s te maken.

Naast mini-games, waarin spelers bijvoorbeeld in de tuin kunnen werken en boterhammen maken, valt er nog veel meer te beleven. Zo kunnen beginnende boertjes hun eigen markt bezoeken om de waarde te zien van de verse producten die ze lieten groeien en verzorgden. Ze kunnen voorwerpen ruilen in een ruilwinkel, grondstoffen gebruiken om heerlijke gerechten te maken, of gewoon chillen in hun eigen huis, en communiceren met aantrekkelijke personages.

De belangrijkste kenmerken van Farming Simulator Kids:
  • Kindvriendelijke beelden, muziek en geluidseffecten
  • Uitgebreide mogelijkheden om eigen personages te maken
  • Diverse locaties om te verkennen: boerderij, schuur, markt en meer
  • 10+ gewassen om te planten en oogsten, 75+ etenswaren, 100+ voorwerpen
  • Voertuigen en apparaten van John Deere, het grootste landbouwmerk ter wereld
  • Tamme en wilde dieren om vrienden mee te worden en voor te zorgen
  • Schattige personages en dieren om te ontmoeten
  • Diverse activiteiten, zoals veldopdrachten uitvoeren, voertuigen besturen, de tuin verzorgen en sandwiches maken
  • Achievements-systeem & videomaker

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d