fbpx

Assassin’s Creed Japan krijgt echte Afrikaanse Samurai als hoofdpersonage

Yasuke Assassins Creed Japan

Terwijl Ubisoft op dit moment nog op een ongelofelijke high zit na de overweldigend positieve reviews van Assassin’s Creed Mirage, kijken heel wat gamers uit naar de volgende game.

Dat zou wel eens Assassin’s Creed Japan (of Red zoals de game ook in de wandelgangen genoemd wordt) kunnen zijn. Volgens een recent lek zou deze game, net als Valhalla, twee speelbare hoofdpersonages bevatten.

Enerzijds heb je een vrouwelijke shinobi en anderzijds zou je spelen als een mannelijke Samurai. Volgens die geruchten zou deze laatste gebaseerd zijn op Yasuke. Hij was een Afrikaan die in de Sengoku periode een zwaarddrager was bij Oda Nobunaga van 1579 tot 1582. Zij zou ook de allereerste Afrikaanse Samurai geweest zijn.

Als dit waar is, zou het de eerste keer zijn dat Ubisoft een écht historisch personage gebruikt als protagonist in een Assassin’s Creed-game. De vorige games zaten uiteraard vol met historische figuren, maar speelbaar waren ze nooit.

Ook over het vrouwelijke hoofdpersonage zou meer bekend zijn. Het gaat om Naoe die wordt voortgestuwd door wraak na de dood van haar vader. In het begin zou ze trouwens de vijand zijn van Yasuke.

Afwachten tot wanneer Ubisoft meer bekend maar rondom deze veelbelovende Assassin’s Creed!

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: