fbpx

“Beyond the Dawn bewijst waarom Tales of Arise de beste RPG van 2021 was”

Tales of Arise Beyond The Dawn

In 2021 won, meer dan terecht, Tales of Arise de RPG van het jaar op de Game Awards. De Pragalicious review kan je hier herlezen trouwens. Een goeie twee jaar later krijgen we nu de DLC getiteld Beyond the Dawn. Zorgt Bandai Namco opnieuw voor een verassing? Dat lezen jullie in deze review.

Waarom Wel?

Het team is weer samen!

Tales of Arise – Beyond the Dawn speelt zich af ongeveer een jaar na het einde van de originele game. Alphen en de rest van De Zes worden vereerd als de bevrijders van Dahna maar helaas ook verafschuwd door de Renans. Toevallig ontmoeten ze de raadselachtige Nazamil, een dochter van een Renan heer en een Dahnan slaaf. De Zes nemen Nazamil onder hun vleugels en beloven haar te beschermen.  Maar met Nazamil komt ook een karrevracht aan problemen…

Je hoeft de originele game niet te hebben uitgespeeld om Beyond the Dawn te starten, maar het helpt wel natuurlijk. En naast 6 extra kostuums, een travel suport pack, een zilveren wapencollectie en nog veel meer krijg je ook een DLC, die je een goeie twintig uur in de prachtige wereld van Dahna zal onderdompelen. Geen nood, Beyond the Dawn past ook je level aan zodat je geen onfair gevecht moet aangaan.

Visueel is Tales of Arise nog steeds een parel, de Unreal 4 engine blijft consistent knap werk afleveren. Maar het is in zijn verhaal en zijn personages dat Beyond the Dawn uitblinkt. Het is een blij weerzien met Alphen, Shionne en de hele bende, alsof je een stel oude vrienden over de vloer krijgt.

Tales of Arise Beyond the Dawn biedt exact wat de eerste game zo memorabel maakte en de fans kunnen deze dus met een gerust hart oppikken.

Waarom Niet?

Zeuren over kleinigheden

Begrijp me niet verkeerd, Beyond the Dawn is uitstekende DLC. Het blijft alleen jammer dat Bandai Namco die kleine details niet geeft gefikst. Zo kan de combat, hoe cool ook, bij momenten nog steeds chaotisch zijn waardoor je makkelijk het overzicht verliest. En personages die non-stop hun combatmoves luidop lopen te schreeuwen werkt ook snel op de zenuwen.

Trailer

VERDICT

8

Met Beyond the Dawn bewijst Tales of Arise dat het nog steeds één van de beste JRPG van de huidige generatie is en terecht de titel won in 2021. Het meeslepende verhaal en de fijne personages vormen wederom de onmiskenbare troeven van een JRPG die weet te verrassen en entertainen. Dat de game er dan ook nog eens beeldschoon uitziet en technisch onberispelijk is, dat is de kers op de taart.

Pluspunten
+ Technisch geen enkel issue
+ Meeslepend verhaal
+ Fijne personages

Minpunten
– Chaotische combat
– Dat non-stop geschreeuw

Tales of Arise: Beyond the Dawn
Beschikbaar vanaf 09/11/2023
Beschikbaar op PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X|S / PC
Gespeeld op PS5
Website: Officiële website


Legenda bij onze reviewscores

Bij Pragalicious kiezen we ervoor om met afgeronde reviewscores te werken. Zo hebben we een mooie afgelijnde quoteringsschaal en dat maakt het voor jullie een pak overzichtelijker en duidelijker. Het daagt ons dan uit om goed na te denken welk cijfer we een game, film of serie geven.

Weet echter dat een cijfer niet alles zegt en dat we dit altijd motiveren aan de hand van de conclusie die we schrijven.

10 – Meesterwerk
9
– Fantastisch
8
– Uitstekend
7
– Goed
6
– OK

5 – Middelmatig
4 – Ondermaats
3 – Slecht
2 – Pijnlijk slecht
1 – Dramatisch slecht

Gepubliceerd door BrunoB

In het gezegende jaar 2000 verliefd geworden op JRPG's dankzij het fantastische Final Fantasy VIII op Playstation 1 en sindsdien fervent console gamer. Kijkt meer horrorfilms dan gezond is en koopt teveel speelgoed voor zijn kat Gandalf.

%d