fbpx

Gamescom snack: “Armored Core 6: Fires Of Rubicon voelt stroef aan”

Armored Core VI Fires of Rubicon

We spreken FromSoftware en Soulslike al zo lang in één adem uit dat we ons bijna verslikken als we dat eens niet moeten doen. Armored Core is hun reeks die al meer dan twee decennia meegaat, maar steeds wat in de schaduw van titels als Dark Souls en Elden Ring blijft.

Armored Core focust zich op vehicular combat met verschillende mechs die het tegen elkaar opnemen. Je wordt met jouw metalen vriend gedropt in vijandige gebieden waar al even mechanische vijanden de scepter zwaaien. Jouw doel is om een schroothoop te verzamelen waar elke oud-ijzer-verkoper jaloers op zou zijn. Dit doe je door jouw Core helemaal in te richten met gepersonaliseerde aanvallen, specials en schilden.

De arena’s waarin je vecht zijn groots en geven tactisch heel veel opties. Helaas ondervond ik tijdens mijn demo dat de gameplay toch nog wat stroef aanvoelt. De leercurve is stijl maar ook wanneer het me goéd af ging en ik de eerste boss op de knieën kreeg, voelde ik weinig voldoening. Je knalt al snel tegen muren aan, valt de dieperik in of krijgt wat tegenwerk van de camera. Je aanvalspakket is wel gevarieerd en badass.

Grafisch vond ik alles er ook redelijk grijzig en monotoon uitzien. De gigantische arena’s ademen stuk voor stuk een industriële sfeer uit. Fires Of Rubicon heeft nog werk aan de winkel als het uit de schaduw wil treden.

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.

%d bloggers liken dit: