fbpx

Gamescom snack: “Starfield lijkt me sowieso goed te worden”

17 minuten aan gameplay van Starfield? Een mens zou voor minder bijna in z’n broek komen. Op gamescom kreeg ik een zeer uitgebreide deep dive aangeboden van de nieuwe IP die Bethesda binnenkort op de wereld lost. De verwachtingen zijn to – ren – hoog, om het nog zacht uit te drukken. Kan Starfield überhaupt nog richting die hype opleven?  

Starfield is dan wel van de makers van Skyrim en Fallout 4, qua vibe zie ik eerder een hybride tussen No Man’s Sky en The Outer Worlds. De wereld van Starfield is duidelijk groots en de werelden die we te zien kregen zijn ook goed bevolkt. Er zit veel variatie in de omgevingen. Jouw avontuur begint in de ondergrondse mijnen, maar al snel ga je met je ruimteschip naar de uithoeken van het universum.

De hand van Skyrim/Fallout zie je vooral in de RPG-elementen. De conversaties en respons-opties zien er meteen vertrouwd uit. Zelf de doods starende ogen van de NPC’s voelen romantisch verouderd aan. De omgevingen zijn grafisch dan weer een genot voor het oog. De combat, zowel in first als third person, ziet er zeer soepel en vlot uit.

De eerste missie voelde wat mij betreft aan als het saaiere “busy work”. De uitdaging voor Starfield wordt dan ook om interessante verhalen te brengen, gekoppeld aan filmische missies. Qua sound en sfeer zitten we alvast in de filmische richting. De gameplay en RPG-mechanics lijken ook puik te gellen.

Goed lijkt me dit sowieso te worden, maar men mikt op uitmuntend. Je zou zelfs durven zeggen: men mikt op de sterren. (Heb je ‘m?)

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.

%d bloggers liken dit: