fbpx

Baldur’s Gate 3 stoot Zelda van de troon als best beoordeelde game van 2023

Baldur's Gate 3 Sorcerer

Hebben we met Baldur’s Gate 3, en Larian, een absolute wereldkampioen in huis? Dat zou best wel eens kunnen! Het succes van Baldur’s Gate 3 lijkt niet te stoppen. Nu verslaat Larian Studio’s RPG ook Zelda als best beoordeelde game van 2023.

Baldur’s Gate 3 heeft Zelda: Tears of the Kingdom op indrukwekkende wijze van zijn voetstuk gestoten om de best beoordeelde titel van het jaar te worden.

Momenteel is Baldur’s Gate 3 enkel beschikbaar via PC/Steam, waar het reeds een record neerzette. Begin september is het spel ook speelbaar op PlayStation 5, en ook daar swingen de pre-orders de pan uit.

En wat nog straffer is, al is het eerder toevallig, is dat de game eigenlijk een timed PlayStation exclusive is aangezien de Xbox-versie later verschijnt.

Momenteel heeft de game een gemiddelde score van 97, daar waar Zelda: Tears of the Kingdom maar aan 96 geraakte.

We zijn alvast benieuwd hoever dit succes van Larian nog gaat groeien en welke verrassingen er ons nog te wachten staan.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: