fbpx

Baldur’s Gate 3 kent verschroeiende start op Steam

Dezer dagen hebben wij als Belgen iets om bijzonder trots op te zijn. Larian Studios heeft ons klein landje namelijk serieus op de kaart gebracht met de release van Baldur’s Gate 3. Dat blijkt zo uit de cijfers van Steam. 

Baldur’s Gate 3 kwam afgelopen donderdag (3 augustus) uit voor pc via Steam. SteamDB, dat alle statistieken van Steam bijhoudt, leert ons dat de game sinds zijn release een fenomenale piek van maar liefst 593.788 gelijktijdige spelers kent. Ook was de game vlak na zijn release bijzonder populair op Twitch met maar liefst 481.973 gelijktijdige kijkers. Deze geweldige cijfers hebben ervoor gezorgd dat Baldur’s Gate dit jaar de op één na beste cijfers kan voorleggen.  

Ook al is 593.788 gelijktijdige spelers een hallucinant cijfer, toch komt dit niet in de buurt van de piek van 879.308 gelijktijdige spelers dat Hogwarts Legacy zes maanden geleden kende.  

Andere populaire releases op Steam dit jaar waren Resident Evil 4 en Street Figter 6. Deze twee games laat Baldur’s Gate 3 ruimschoots achter zich qua resultaat. Resident Evil 4 kende vier maanden geleden een piek van 168.191 gelijktijdige spelers. Street Fighter 6 moest het twee maanden geleden stellen met ‘slechts’ 70.573 gelijktijdige spelers.  

Baldur’s Gate 3 verschijnt op 6 september ook nog voor PlayStation 5. In de nabije toekomst staat de release voor Xbox Series X|S op het programma.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon op deze aardbol zijn die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.

%d bloggers liken dit: