fbpx

Populariteit Diablo 4 zorgt voor recordkwartaal bij Blizzard

Diablo 4 IV

Als speler loopt het misschien allemaal niet zo vlot in Diablo 4 en moet Blizzard heel wat brandjes blussen maar de Amerikaanse uitgever heeft een ongekend succesvol kwartaal beleefd, allemaal te danken aan de razend populaire lancering van Diablo 4.

Op 5 juni werd Diablo 4 uitgebracht op pc en consoles. Het is inmiddels de snelst verkochte game van de uitgever geworden. Aan het einde van het tweede kwartaal waren er meer exemplaren van Diablo 4 verkocht dan van alle andere Blizzard-games in dezelfde periode. Tot op heden hebben meer dan tien miljoen mensen de game gespeeld en is er in totaal meer dan 700 miljoen uur in de game gestoken.

Dit succes heeft geleid tot een recordkwartaal voor het Blizzard-gedeelte van uitgever Activision Blizzard. Voor het eerst heeft Blizzard in één kwartaal meer dan 1 miljard dollar aan omzet behaald. De winst steeg met maar liefst 160 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Blizzard heeft tevens aangekondigd dat verschillende games, met onder andere Overwatch 2, naar Steam zullen komen. Ondertussen moet de overname van Activision Blizzard door Microsoft nog steeds plaatsvinden. De deadline voor deze deal is gisteren uitgesteld naar oktober, zodat beide bedrijven voldoende tijd hebben om dit te realiseren en goedkeuring van de CMA te verkrijgen.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.

%d bloggers liken dit: