fbpx

Oppenheimer na één dag al waanzinnig populair in de Belgische bioscopen

Oppenheimer

Oppenheimer is de nieuwste prent van succesregisseur Christopher Nolan. Deze is sinds gisteren te bekijken in de bioscoop en blijkbaar zat het Belgische publiek te wachten om deze film te gaan kijken.

Bijna 20.000 Belgen trokken gisteren naar de bioscoop om Oppenheimer op groot scherm te gaan te zien. Zo is hij meteen de populairste Christopher Nolan-film op de eerste vertoningsdag in de box office.

Zo trokken er 13% meer mensen naar Oppenheimer dan naar The Dark Knight Rises in 2012. Dit was de voormalige recordhouder van de beste openingsdag voor een Nolan-film. In Brussel, Charleroi en Antwerpen waren de toeschouwers voor de film het beste vertegenwoordigd.
 
Ten opzichte van Inception uit 2010 gingen er 22% meer mensen naar Oppenheimer, 95% ten opzichte van Dunkirk (2017) en maar liefst 195% meer dan de eerste vertoningsdag van Interstellar in 2014.
 
Het publiek koos blijkbaar ook massaal voor de IMAX-versies, die 15% van de totale recette bedragen. Da’s niet verwonderlijk, want de film werd met speciale IMAX-camera’s gefilmd en bekijk je dus het best op dit formaat!

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: