fbpx

Dit is de VR/AR-bril van Apple: de Vision Pro

Er werd al jarenlang over gespeculeerd en tijdens de voorbije WWDC-presentatie heeft Apple eindelijk zijn eigen VR-bril gepresenteerd: de Apple Vision Pro.

De Apple Vision Pro beschikt over twee micro-OLED 4K-schermen binnenin die samen 23 miljoen pixels bevatten. De bril wordt aangedreven door Apples eigen M2-chip die wordt bijgestaan door de nieuwe R1-chip. De tracking gebeurd via maar liefst twaalf (!) camera’s en vijf verschillende sensoren. Deze zorgen ervoor dat de headset weet waar je jezelf bevindt in de ruimte én zorgen zo voor een dubbele functie van de bril.

Want het coole aan de Apple Vision Pro is dat de bril overweg kan met zowel Virtual Reality (VR) als Augmented Reality (AR). Deze laatste vorm legt een digitale laag over de echte wereld waardoor je bijvoorbeeld digitale boardgames kan spelen op je eigen tafel.

Maar da’s nog niet alles. Aan de buitenkant zit ook een scherm waarop je ogen getoond worden wanneer je de bril met Augmented Reality gebruikt. Dat ziet er op het eerste zicht wat creepy uit, maar is wél handig voor je huisgenoten om te weten of je hen kan zien of niet.

Het grote nadeel? De Vision Pro gaat maar een tweetal uur mee op één batterijlading. Die batterij zit trouwens niet in de bril zelf, maar moet je via een kabel bevestigen aan de bril zelf. De batterij kan je dan om je middel dragen. Goed gezien voor het draagcomfort van de bril, maar of het in de praktijk ook goed gaat werken valt af te wachten.

Het positieve voor ons gamers is dat de Apple Vision Pro overweg gaat kunnen met apps die met Unity zijn ontwikkeld. Héél veel games maken gebruik van deze tool, waardoor het erop lijkt dat Apple ook de gamers wil gaan bereiken. Deze stelling bevestigen ze door maa liefst 100 Apple Arcade-games mee te leveren met de bril.

Voordat je meteen je portemonnee boven haalt: de Apple Vision Pro wordt allesbehalve goedkoop. Maar dat had je waarschijnlijk wel verwacht van een Apple-product. De Vision Pro gaat namelijk zo’n 3.499 dollar kosten wanneer hij begin 2024 op de markt komt in de VS.

Begin dus maar al te sparen!

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: