fbpx

The Super Mario Bros. Movie is na Frozen de meest succesvolle animatiefilm ooit

The Super Mario Bros. Movie

The Super Mario Bros. Movie draait nu bijna twee maanden in de bioscopen en niet zonder succes zo blijkt.

Volgens The Hollywood Reporter heeft The Super Mario Bros. Movie ondertussen zo’n 1,16 miljard euro opgebracht via ticketverkopen. De merchandising, die overigens ook als een trein loopt, is hier dus nog niet mee in rekening gebracht.

Met deze cijfers hoeft The Super Mario Bros. Movie enkel Frozen (1,19 miljard euro) en Frozen 2 (1,35 miljard euro) voor te laten gaan in de opbrengst rangschikking van animatiefilms.

Op die manier is de film van Illumination en Nintendo succesvoller aan de bioscoopkassa dan kaskrakers als Minions, Toy Story en Incredibles 2. Laat die sequels maar komen!

In de review van The Super Mario Bros. Movie schreef ik het volgende: “Het is als Mario-liefhebber smullen van de vele referenties naar de videogames en dat zorgt er ook voor dat ik de film zéker nog een paar keer ga herbekijken. Nintendo en Illumination hebben een top film afgeleverd die smaakt naar meer.”

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: