fbpx

Total War: Pharaoh aangekondigd, release in oktober 2023

Als je fan bent van RTS-games, al dan niet met een historisch of fantasy tintje, dan is de Total War-reeks een must have. De saga draait al jaren mee en behoort tot de top van het genre. Het goede nieuws? Er is een nieuwe op komst!

Total War: Pharaoh dompelt spelers onder in de turbulente gebeurtenissen van het Egyptische Nieuwe Rijk, waar ze het lot bepalen van drie grote culturen terwijl ze vechten om te overleven tijdens de cataclysmische instorting van het Bronzen Tijdperk.

De farao is dood en het volk van Egypte, Kanaän en het Hettitische rijk schreeuwt om een nieuwe leider. Velen verlangen naar de macht van de troon, maar de weg om Farao te worden is gevaarlijk. Als leider van deze grote naties moet je maatschappelijke instorting overwinnen, natuurrampen het hoofd bieden en vechten om je volk te beschermen tegen indringers uit verre landen. 

Je kunt kiezen uit acht factieleiders uit drie rijke culturele centra. Stap in hun unieke speelstijl en neem de leiding over dodelijke en diverse eenheden. Of je nu het hof charmeert als een diplomaat zonder weerga, ten strijde trekt als een standvastige bevelhebber of chaos veroorzaakt als een onverschrokken krijgsheer, word een leider die de geschiedenis zal bijblijven.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d