fbpx

Bungie’s nieuwe game maakt gebruik van Unreal Engine 5

Bungie, de ontwikkelaar van Destiny en sinds kort onderdeel van Sony PlayStation, werkt aan een nieuwe game die draait op Unreal Engine 5. Hoewel er nog weinig bekend is over deze game, zorgde het plaatsen van een vacature voor nieuwe details over het project.

De vacature is voor een gameplay engineering lead en beschrijft de game als plezierig, focus op PvP-combat en -actie met luchtige en wispelturige personages. De game wordt ontwikkeld voor pc, consoles en mobiel en zal waarschijnlijk een “game as a service” zijn.

Het feit dat de game op Unreal Engine 5 draait, is opmerkelijk omdat de Destiny-games op de Tiger Engine draaien, een aangepaste versie van de Blam! Engine die ook voor de Halo-games werd gebruikt. Dit suggereert dat Bungie op zoek is naar nieuwe technologieën voor hun nieuwe game.

Meer details over de game zijn nog niet bekend, maar het is duidelijk dat Bungie zijn expertise op het gebied van first-person shooters en live-service games zal inzetten om deze nieuwe game te ontwikkelen.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.

%d bloggers liken dit: