fbpx

Brusselse nachtclub wordt strijdtoneel voor uniek League of Legends-toernooi

Gamen in een nachtclub? Op maandag 1 mei 2023 gaat Red Bull Solo Q – het wereldwijde 1v1 League of Legends-toernooi voor niet-professionele spelers – op zoek naar een Belgische kampioen op een bijzonder unieke locatie: de Brusselse nachtclub Spirito.

Red Bull Solo Q? Da’s een wereldwijd toernooi voor niet-professionele gamers die gek zijn op League of Legends en zich een weg naar de wereldtop willen knokken. Solo, want bij Red Bull Solo Q speel je niet in de gebruikelijke teams van 5, maar wel 1 tegen 1. Dit jaar zijn we al aan de vijfde Belgische editie van de competitie toe. Na vier qualifiers – één op Made In Asia en drie online – is het op maandag 1 mei 2023 vanaf 14 uur tijd voor de nationale finale met 16 finalisten. En dat op een tot de verbeelding sprekende locatie: Spirito in Brussel!

Hoe werkt het?

De finale van Red Bull Solo Q wordt gespeeld in de top lane van Summoners Rift. De eerste speler die First Blood haalt, de toren van zijn tegenstander met de grond gelijk maakt of een Minion Score van 100 haalt, wint de game. Dit telkens in een Best Of 3.

Tot de finale, want dan verhuizen de finalisten naar Howling Abyss. Ook de win conditions veranderen dan. We switchen naar een Best Of 5 en de eerste speler die de Champion van zijn tegenstander twee keer weet te verschalken, een toren naar beneden haalt of bij Sudden Death in de laatste 7 minuten de eerste kill maakt, wint.

Wat kan je winnen?

Er valt heel wat loot te rapen tijdens Red Bull Solo Q. En niet alleen voor de winnaar!

  • De winnaar van de nationale finale vertegenwoordigt ons land op de Red Bull Solo Q World Final in Londen. Een unieke ervaring, inclusief toegang tot de Mid-Season Invitational!
  • 2000 euro aan Alternate vouchers (verdeeld over de top 16, dus geen enkele finalist gaat met lege handen naar huis)
  • Logitech G gear (voor de top 3)
  • In-game rewards
  • De eerste 50 bezoekers – dus je hoeft helemaal niet mee te spelen om te winnen! – kunnen een Masterwork Chest vol gegeerde in-game items claimen.

Praktische info

  • Red Bull Solo Q – Belgische finale
  • Spirito | De Stassartstraat 18, 1050 Elsene
  • Maandag 1 mei 2023 | Deuren open om 14u, de competitie start om 14u30

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: