fbpx

Milestone kondigt RIDE 5 aan

Milestone kondigt RIDE 5 aan, de nieuwe telg in de populaire serie motorrace-simulatie-games. Als eerste new gen-exclusieve titel van Milestone verschijnt  RIDE 5 op 24 augustus voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, Steam en Epic. 

Voor het eerst in de serie kunnen virtuele race-fans genieten van een career-mode met een commentator die evenementen aankondigt en spelers tijdens hun race-avontuur de weg wijst.

De career-mode bestaat uit vier hoofdrace-bundels, met diverse evenementen die achter elkaar ontgrendeld moeten worden, en een klassement dat de prestaties van spelers volgt.

Om de competitie extra pittig te maken, krijgen spelers in de career-mode concurrentie van 10 rivalen met elk hun eigen persoonlijkheden, achtergrond en uiterlijkheden. Spelers moeten deze rivalen allemaal verslaan om de top van het klassement te bereiken. De career-structuur wordt aangevuld met een set secundaire uitdagingen, voor een totaal van ruim 200 speelbare evenementen.

De endurance races ondersteunen nu in-race save- en rewind-functies voor meer flexibiliteit en controle over het game-seizoen, terwijl de single-race- en time-trial-modes de perfecte plaatsen zijn om te oefenen, vertrouwd te raken met de verschillende motorcategorieën en topprestaties te leveren.

Split-screen en cross-play

RIDE 5-spelers kunnen het opnemen tegen andere spelers in de verbeterde multiplayer-ervaring. Daarvoor kunnen spelers online gebruikmaken van cross-play lobby’s op console (PlayStation 5 vs Xbox Series X | S) en pc (Steam vs Epic Games Store. Op verzoek van de community maakt, voor het eerst sinds RIDE 2, split-screen een terugkeer.

Vele aanpassingsopties voor eindeloos raceplezier

RIDE 5 is gemaakt om spelers volop vrijheid te bieden, zodat ze hun eigen weg door de wereld van motorraces kunnen vinden. Belangrijk onderdeel daarvan is de race-creator-mode, die spelers de regie over de competitie laat voeren en eindeloos veel scenario’s voor races en kampioenschappen laat maken.

Daarbij kunnen spelers bepalen welke motorcategorieën mogen deelnemen, tegenstanders en tracks selecteren, nieuwe bestickeringen ontwerpen, en zelfs de punten- en regelsystemen aanpassen. Deze nieuwe standaard in het motorrace-genre biedt zelfs qua toegankelijkheid baanbrekende mogelijkheden. Beginnende spelers kunnen een uitgebreide set racehulp-opties benutten voor volledige controle over hun motorfiets, inclusief hulp voor remmen, bochten, sturen en gasgeven, de ideale baan, en vele andere parameters, om zelfs de pittigste parkoersen te veroveren.

Tot slot moedigt RIDE 5 spelers aan om hun creativiteit de vrije loop te laten dankzij veelzijdige editors voor het aanpassen van motors, pakken en helmen. Spelers kunnen hun creaties online delen, ook tussen platformen, om iedereen van hun beste ideeën te laten genieten.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d