fbpx

Capcom pakt uit met gloednieuwe motion capture studio

De Japanse ontwikkelaar trok met de remake van Resident Evil 4 echt alle registers open. Aan innovatie geen gebrek bij Capcom en dit is ook te merken aan hun nieuwe opnamestudio die ze geopend hebben in Osaka.

Het is één van de grootste mocap studio’s in Japan die de creatieve mogelijkheden van Capcom naar ongekende hoogtes moeten tillen. Tot 10 acteurs tegelijkertijd zullen scenes kunnen opnemen waardoor het mogelijk wordt om nog efficiënter te werken in de ontwikkeling van hun games.

 De RE Engine van Capcom zal door de 150 ultramoderne camera’s in de ruimte nog beter tot zijn uiting komen in toekomstige games. De totale ruimte van het gebouw bedraagt exact 2603,82 m² en studio M wordt geopend volgende week maandag. De eerste studio (L) opende vorige maand al de deuren.

De foto’s van de nieuwe studio zien er alvast prachtig uit. Capcom’s toekomstige games zullen dat ongetwijfeld ook zijn.

Gepubliceerd door Jim

Dankzij de pandemie en een passie voor games begonnen met een afstandsopleiding journalistiek. Hij is afkomstig uit Bornem en draagt shooters en RPG’s on- en offline een warm hart toe. Allround gamer die op zijn 6 jaar een Game Boy kreeg en daarna de joysticks nooit meer heeft losgelaten. Zijn favoriete reeks is Assassin’s Creed en zou in een ander leven graag eens een frisse pint willen gaan drinken met zijn preferito Italiaan, Ezio Auditore. “Its the good life we live,and may it not change us.”

%d bloggers liken dit: