fbpx

Officieel: Harry Potter krijgt eigen tv-serie

Het is Harry Potter wat de klok slaat. Volgens persbureau Bloomberg is filmstudio Warner Bros Discovery daarover in gesprek, ook met auteur J.K. Rowling.

Het project zou rechtstreeks gebaseerd zijn op de bestseller van J.K. Rowling, in plaats van een spin-off in het universum zoals de Fantastic Beasts films. Elk seizoen zou gebaseerd zijn op een van de boeken, wat duidt op een doorlopende franchise die de studio jaren zou rekken. Onder de deal zou Rowling een zekere mate van creatieve betrokkenheid bij de serie behouden, hoewel ze niet zou dienen als showrunner.

Warner Bros. Discovery zal naar alle waarschijnlijkheid de serie onder haar streaming banner HBO Max uitbrengen, binnenkort wordt deze gecombineerd met Discovery+ en omgedoopt onder een nieuwe naam.

Warner Bros. had eerder elk boek in Rowling’s Harry Potter serie bewerkt tot een blockbuster film, te beginnen met Harry Potter and the Philosopher’s Stone in 2001 en eindigend met Harry and the Deathly Hallows – Part 2 in 2011. De acht films brachten wereldwijd meer dan 7,7 miljard dollar op aan de kassa en maakten het merk Potter nog populairder.

Zelfs nu de oorspronkelijke boek- en filmreeks al lang afgelopen zijn, is het eigendom een dominante culturele kracht gebleven, met attracties in themaparken, de spin-off filmreeks Fantastic Beasts, een hit Broadway productie in Harry Potter and the Cursed Child en het recente hit video spel Hogwarts Legacy.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.

%d bloggers liken dit: