fbpx

CS:GO breekt recordaantal spelers na aankondiging van Counter-Strike 2

Counter-Strike 2

Counter-Strike: Global Offensive heeft zijn recordaantal gelijktijdige spelers overtroffen na de aankondiging van Counter-Strike 2.

Volgens de onafhankelijke Steam-tracker SteamDB had het spel op 25 maart 1.507.212 spelers, waarmee het zijn vorige record met ongeveer 100.000 spelers overtrof. De interesse in het spel is geëxplodeerd na de bevestiging van Counter-Strike 2, de volgende game in de PC-shooterfranchise van Valve, die deze zomer gelanceerd zal worden.

Vaak is CS:GO het meest gespeelde spel op Steam, maar door de toegenomen interesse heeft het spel bijna 3x zoveel spelers als de op één na meest gespeelde game op het platform, Dota 2, dat tijdens dezelfde periode 667.348 spelers bereikte.

Counter-Strike 2 is de grootste technische sprong voorwaarts in de geschiedenis van Counter-Strike en zorgt ervoor dat er jarenlang nieuwe functies en updates beschikbaar zullen zijn. Valve meldt dat het spel schoner, helderder en beter uitziend zal zijn. Maps in Counter-Strike 2 krijgen upgrades en overhauls die gebruikmaken van alle nieuwe Source 2-tools en renderingfuncties.

CS 2 wordt uitgebracht als een gratis upgrade voor Counter-Strike: Global Offensive, waardoor spelers hun inventaris uit het huidige spel kunnen overbrengen.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.

%d bloggers liken dit: