fbpx

Microsoft verkoopt Sony een stevige mep in overnamegevecht Activision

Microsoft-ontslagen

Zoals we weten zijn Microsoft en Sony geen al te beste vriendjes. Iets waar het overnamedossier rond Activision/Blizzard, en in het bijzonder de Call of Duty-licentie iets mee te maken heeft.

Het ziet er echter naar uit dat Microsoft een belangrijke veldslag heeft gewonnen in deze aan de gang zijnde strijd.

Britse toezichthouders die de voorgenomen overname van Activision Blizzard door Microsoft onderzoeken, zijn vandaag van mening veranderd over een belangrijke kwestie en zeggen niet langer te geloven dat Microsoft de Call of Duty-franchise van Sony’s PlayStation-consoles zou verwijderen.

Vorige maand kwam de Britse Competition and Markets Authority (CMA) tot de voorlopige conclusie dat een combinatie van Microsoft en Activision Blizzard de concurrentie op het gebied van consolegames zou schaden. Destijds zei de CMA dat uit bewijsmateriaal bleek dat “Microsoft het commercieel voordelig zou vinden om de spellen van Activision exclusief voor haar eigen consoles te maken (of alleen beschikbaar op PlayStation onder materieel slechtere voorwaarden)”.

De voorlopige conclusie was een overwinning voor Sony, dat consequent twijfels heeft geuit over Microsofts belofte om Call of Duty-games op PlayStation te blijven aanbieden.

In een aankondiging van vandaag zei de CMA dat ze “een aanzienlijke hoeveelheid nieuw bewijsmateriaal heeft ontvangen“.

Na bestudering van het aanvullende bewijsmateriaal hebben we nu voorlopig geconcludeerd dat de fusie niet zal leiden tot een aanzienlijke vermindering van de concurrentie op het gebied van consolegamingdiensten, omdat de kosten voor Microsoft om Call of Duty van PlayStation weg te houden zwaarder zouden wegen dan de eventuele voordelen van een dergelijke actie“, zegt Martin Coleman, voorzitter van het CMA-panel.

Daarom heeft het CMA-panel dat de transactie onderzoekt “zijn voorlopige bevindingen bijgewerkt en is het tot de voorlopige conclusie gekomen dat de transactie over het geheel genomen niet zal leiden tot een aanzienlijke vermindering van de concurrentie op het gebied van consolegames in het Verenigd Koninkrijk“, aldus de aankondiging van het agentschap.

Dat betekent uiteraard niet dat alles nu in kannen en kruiken is. Sony zal het hier ongetwijfeld niet bij laten.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: