fbpx

Nothing introduceert de Ear (2)

Nothing Ear (2)

Vorig jaar introduceerde Nothing, het bedrijf van OnePlus-oprichter Carl Pei, naast de Nothing Phone ook de Ear Stick-oortjes. Deze laatste mocht ik aan de tand voelen en waren volgens mij best te pruimen oordopjes, maar met nog ruimte voor verbetering.

Nu brengt Nothing de tweede versie uit van hun earbuds, onder de noemer Ear (2). Deze hebben opnieuw een uniek transparant ontwerp en zijn volgens Pei een logische evolutie van hun eerste Ear’s:

Carl Pei, CEO en mede-oprichter van Nothing

“We zijn verheugd Ear (2) te introduceren als een belangrijke upgrade van ons eerste product Ear (1), waarvan meer dan 600.000 producten zijn verkocht. Met Ear (2) hebben we alles vanaf de basis opnieuw ontworpen en geavanceerde technologie gebruikt om de ultieme persoonlijke luisterervaring te creëren.”

Disclaimer: we hebben de Ear (2) nog niet getest. Onderstaande info komt uit het persbericht.

Authentieke geluidskwaliteit
Ear (2) is Hi-Res Audio-gecertificeerd voor een echte meeslepende geluidsbeleving die je meeneemt naar de opnamestudio. LHDC 5.0 codec-technologie zorgt ervoor dat zelfs de kleinste geluidsdetails gehoord kunnen worden waarbij frequenties worden geleverd tot 24 bit/192 kHz met snelheden tot 1 Mbps. Met een 11,6 mm dynamische driver met een aangepast diafragma, biedt Ear (2) een verbeterde akoestische prestatie. De opnieuw ontworpen combinatie van polyurethaan en grafeenmaterialen levert nog rijkere hoge frequenties en een diepere, zachtere bass op. Bovendien zorgt het unieke dual-chamber ontwerp voor een grotere ruimte voor een nog soepelere luchtstroom en helderder geluid.

Herontworpen schittering
Ear (2) is een grote verbetering in vergelijking met Ear (1). Het biedt gebruikers een meer gepersonaliseerde luisterervaring, afgestemd op hun dagelijkse behoeften. Dit omvat Dual Connection, Personal Sound Profile, en Nothing’s meest geavanceerde Clear Voice Technology en Active Noise Cancellation tot nu toe.

Dual Connection
Ear (2) biedt Dual Connection, waarmee gebruikers tegelijkertijd op twee apparaten kunnen aansluiten en naadloos kunnen schakelen tussen het afspelen van muziek of het ontvangen van oproepen. Als een gebruiker bijvoorbeeld muziek luistert op zijn/haar laptop en een oproep ontvangt op zijn/haar telefoon, zal Ear (2) hen automatisch waarschuwen voor de binnenkomende oproepen.

Gebruikers kunnen eenvoudig een binnenkomende oproep beantwoorden met de drukbediening op de oortjes, en wanneer het gesprek is beëindigd, hervatten de oortjes automatisch het afspelen van muziek vanaf de laptop.

Persoonlijk geluidsprofiel
Met Ear (2) heeft Nothing een audio-product ontwikkeld dat kan voldoen aan de luisterbehoeften van elk individu. Ear (2) stelt gebruikers in staat om met hun gehoor-ID een persoonlijk geluidsprofiel aan te maken. Na het afnemen van een gehoortest in de Nothing X-app past Ear (2) de equalizer-niveaus in real-time aan om aan te sluiten bij het gehoor van de gebruiker voor een optimale luisterervaring.

Clear Voice-technologie
Voor de meest heldere gesprekken beschikt Ear (2) over de beste Clear Voice-technologie van Nothing tot nu toe. Met drie high-definition microfoons op elk oortje en een AI-ruisreductie-algoritme dat meer dan 20 miljoen geluidsvoorbeelden kan filteren, kan Ear (2) achtergrondgeluid elimineren en de stem van de gebruiker tijdens gesprekken in real-time verbeteren.

Actieve Ruisonderdrukking
Ear (2) is ontworpen met de beste ruisonderdrukking technologie van Nothing tot nu toe en kan tot 40 dB geluidsreductie bereiken. Met gepersonaliseerde actieve ruisonderdrukking, aangepast aan de exacte vorm van de gehoorgang van de gebruiker, en een adaptieve modus die het niveau van ruisonderdrukking in realtime automatisch aanpast aan de omgeving, biedt Ear (2) de optimale ervaring op dit gebied.

Verbeterde prestaties
De Ear (2) heeft een batterijduur tot 36 uur nadat de oordopjes volledig zijn opgeladen in de case (zonder het gebruik van ANC). Na een oplaattijd van 10 minuten heeft Ear (2) een  batterijduur tot 8 uur. De Ear (2) ondersteunt ook draadloos opladen tot 2,5W en kan met compatibele apparaten zoals de Nothing Phone (1) opgeladen worden via het apparaat.

Ear (2) is ontwikkeld om aan de dagelijkse behoeften te voldoen met een IP54 waterbestendigheidsbeoordeling voor de oordopjes en IP55 voor de oplaadcase.

Voor een meer comfortabele en nauwkeurige gebruikerservaring heeft de Ear (2) drukbedieningen om onbedoelde aanrakingen en ongemak bij het tikken in de gehoorgang te voorkomen. Gebruikers kunnen nummers overslaan, schakelen tussen ruisonderdrukkingsmodi en het volume aanpassen – alles met één druk op de knop. De bedieningselementen kunnen worden aangepast aan individuele behoeften in de Nothing X-app, die een one-stop-shop is voor alles van Ear (2) en beschikbaar is om te downloaden vanuit de Google Play Store en de App Store.

Snelle verbinding
De Ear (2) ondersteunt Google Fast Pair op Android-apparaten en Microsoft Swift Pair op Windows-apparaten. Zodra de oortjes zijn verbonden met de Phone (1) in de Game-modus, schakelen ze automatisch over naar Low Lag-modus voor een verbeterde game-ervaring. Voor gebruikers van andere apparaten dan de Phone (1) moeten ze handmatig Low Lag-modus inschakelen in de Nothing X-app.

De Ear (2) is geprijsd op €149 en is als eerste beschikbaar zijn op nothing.tech. Vanaf 28 maart zal de Ear (2) te koop zijn bij alle wereldwijde partners van Nothing, zowel online als offline. 

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: