fbpx

“De Nothing Ear Stick zijn uitstekende oortjes met nog veel ruimte voor verbetering”

Nothing Ear Stick

Nothing zegt je misschien niets (dit is ook meteen het eerste en laatste woordgrapje), maar het is een techbedrijf dat stevig aan de weg aan het timmeren is. Het werd opgericht door Carl Pei, de mede-oprichter van de Chinese smartphonemaker OnePlus, en brengt na de Nothing Ear 1 en Nothing Phone een tweede, goedkoper, setje oordopjes op de markt met de Nothing Ear Stick.

Waarom Wel?

Groots minimalisme 

De designfilosofie van Nothing kan ik persoonlijk wel smaken. Al hun producten hebben een minimalistisch design én ze gebruiken heel graag transparante materialen. Dat gaf bij de Nothing Phone 1 een speciaal effect achteraan, maar ook bij de Nothing Ear Stick-oortjes ging mijn gadgethart een stukje sneller slaan bij het zien van de interne componenten van de oortjes.

Daar houdt het echter niet op, want ook het doosje waarin de oortjes geleverd en bewaard worden is een waar kunstwerkje. Eerst is het de bedoeling dat je de verpakking open scheurt langs twee kanten waarna er enerzijds de oplaadkabel in een kartonnen doosje tevoorschijn komt, en aan de andere kant zitten dan de oortjes in het speciale oplaaddoosje. Met zijn ronde vorm springt dit meteen in het oog en ook qua gebruik heeft het wel zijn voordelen. Je moet namelijk aan de bovenkant draaien om de oortjes via een systeem dat we kennen van drankautomaten tevoorschijn te toveren. Netjes!

Bovengemiddeld geluid

De oortjes zijn opvallend licht. Met hun 4,4 gram per stuk voel je bijna niet als je ze in je oren hebt zitten. Als je ze tenminste goed in je oren krijgt, maar daarover vertel ik je later meer. Het belangrijkste is natuurlijk het geluid dat deze 99 euro kostende oortjes produceren. Dat is in alle eerlijkheid verrassend goed. Zowel de lage, midden als hoge tonen worden met genoeg detail in je oren geknald. Door het ontbreken van siliconentips zitten de oortjes niet meteen vast in je oor en dat zorgt ervoor dat je een soort open hoofdtelefoon-systeem krijgt.

Hierdoor kan je tijdens het werk of op de fiets veel meer horen van de buitenwereld. Dat is natuurlijk een stuk veiliger, maar het zorgt ook dat het geluid wat vlakker is én dat er bassen kunnen wegvliegen. Daar heeft Nothing iets op gevonden. Via de app kan je namelijk Bass Lock activeren waarna de oortjes extra bassen in je oren knallen. Dat doen ze niet zomaar. Nee ze meten hoeveel bas er effectief in je oren gaan en passen het basvolume daarop aan. Dat klinkt een beetje als tovenarij, maar het werkt wél. 

Knijpen om te skippen

In totaal kan je gemiddeld zo’n zeven uur volmaken op een lading van je oortjes. Da’s best goed, en je kan dat nog opschalen door in tussentijd je oortjes op te laden in de koker. Zo kom je dicht bij de op papier door Nothing opgegeven 29 uur luistertijd. Het doosje zelf laad je op via de meegeleverde, korte, USB-C kabel.

In de oortjes zelf zit er ook een zone waarmee je de muziek kan bedienen waarnaar je aan het luisteren bent. Door simpelweg te knijpen in een van de staafjes aan je oortje kan je muziek pauzeren of doorspoelen. Dat werkt trouwens via beide oortjes. Het volume regel je echter wel oor per oor. Ofwel links ingedrukt houden om het volume te laten zakken en rechts inhouden om het volume dan omhoog te krikken.

Waarom Niet?

Niet voor iedereen

Hoe mooi de oortjes mogen klinken én hoe mooi ze er ook uit mogen zien, toch bleef bij mij vooral teleurstelling achter. Door te kiezen voor geen 100% in-ear oordopjes, sluit Nothing een heel pak mensen onbedoeld uit. Met siliconentips kan je de dopjes aan ieder oor aanpassen, terwijl deze Nothing Ear Sticks zich enkel comfortabel laten zitten als je oor de juiste grootte heeft. Voor mijn kinderen van 10 en 12 was het meteen een njet omdat hun oren te klein waren en ook ik had niet meteen een fijn en gerust gevoel wanneer ik de oortjes droeg. Bij mij zaten ze namelijk ietwat los, waardoor ik onbewust toch heel voorzichtig rondwandelde met de oortjes in.

Hoewel je dat niet meteen hoeft te verwachten, mis ik toch ook wel de (actieve) noise cancelling die heel wat oortjes tegenwoordig hebben. Dat kan natuurlijk praktisch niet met dit type oortjes, maar het blijft een gemis. Bovendien is het niet mogelijk om de oortjes aan verschillende toestellen te linken. Da’s voor mij persoonlijk een groot minpunt omdat ik meestal muziek luister op m’n smartphone terwijl ik ook telefoons kan opnemen via laptop. Da’s met deze oortjes dus niet mogelijk omdat je ze maar met één toestel tegelijk kan gekoppeld hebben. Tot slot is ook draadloos opladen is er niet bij, je zal altijd gebruik moeten maken van het meegeleverde kabeltje.

VERDICT

7

De Nothing Ear Stick zijn prachtige oortjes waarbij het meer dan duidelijk is dat Nothing hun minimalistische designfilosofie op al hun toestellen consequent doortrekt. Ik ben grote fan van het gebruik van doorzichtige materialen, zeker als ze ook nog eens goed klinken. Helaas zullen deze oortjes niet bij iedereen als muziek in de oren klinken (sorry, toch een tweede woordmopje). Door het design passen deze oortjes niet voor iedereen en zullen mensen met kleine of grote oren uit de boot vallen. Grote dooddoener voor mij is dat je de oortjes maar met één toestel tegelijk kan koppelen. Desondanks heeft Nothing met de Ear Stick uitstekende oortjes neergezet waarin zeker nog ruimte is voor verbetering.

Pluspunten
+ Minimalistisch design
+ Uitstekende prijs kwaliteit
+ Origineel oplaaddoosje
+ Makkelijke bediening

Minpunten
– Ontwerp past niet in ieder oor
– Geen ANC
– Niet draadloos oplaadbaar
– Met slechts één toestel tegelijk te koppelen

Nothing Ear (stick)
Website: Officiële website


Legenda bij onze reviewscores

Bij Pragalicious kiezen we ervoor om met afgeronde reviewscores te werken. Zo hebben we een mooie afgelijnde quoteringsschaal en dat maakt het voor jullie een pak overzichtelijker en duidelijker. Het daagt ons dan uit om goed na te denken welk cijfer we een game, film of serie geven.

Weet echter dat een cijfer niet alles zegt en dat we dit altijd motiveren aan de hand van de conclusie die we schrijven.

10 – Meesterwerk
9
– Fantastisch
8
– Uitstekend
7
– Goed
6
– OK

5 – Middelmatig
4 – Ondermaats
3 – Slecht
2 – Pijnlijk slecht
1 – Dramatisch slecht

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: