Speel vanaf nu tegen iedereen via cross-play in Warframe

Warframe

Het blijft voor mij een mysterie waarom sommige ontwikkelaars ervoor kiezen om hun (free-to-play) game zo te ontwikkelen dat je niet tegen gamers kan spelen op andere platformen.

Niet alleen beknot je zo in mijn ogen het succes van je game, maar beperk je ook het bereik ervan. Een van die games is Warframe, ontwikkeld door Digital Extremes. Zij brachten hun action-RPG/Looter shooter Warframe in 2013 op de markt zonder cross-play.

Daar is sinds dit weekend eindelijk verandering in gekomen waardoor je nu tegen al je vrienden kan spelen, ongeacht op welk platform ze de game spelen.

Je zal nog wel even gebruik moeten maken van een andere teamchat-applicatie, want in-game voice-chat via cross-play is nog niet aanwezig. Ook de introductie van cross-saves wordt nog opgespaard voor een volgende update.

Warframe is gratis te spelen op alle consoles en pc.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.