fbpx

Onze Ardtieboy sprak met het team achter Hearthstone: Festival of Legends

De start van een nieuw jaar gaat meestal ook gepaard met een nieuw jaar in Hearthstone. Typisch bestaat zo’n jaar uit drie uitbreidingen waarvan we de eerste meestal in april zien. Ook nu worden we gezegend met de eerste van drie uitbreidingen; Festival of Legends. In de nieuwste Hearthstone-uitbreiding trekken we naar een heus muziekfestival waarbij enkele personages uit het Warcraft-universum verschillende bands vormen. Ik had het genoegen met Leo Robles Gonzalez; Designer bij Hearthstone/Expansion Lead en Alicia Cornelia; Senior Game Producer bij het Features-departement te mogen videochatten.

Wie Hearthstone en rockmuziek in één zin uitspreekt, haalt daarbij ongetwijfeld ook Elite Tauren Chieftain aan en diens ‘power to ROCK’. Zien we de oude ETC-kaart terug in de nieuwe uitbreiding?

Ik kan je nu alvast vertellen dat de oude ETC niet terugkomt, al hebben we een geheel nieuwe versie van ETC ontworpen die minstens even leuk is. ETC komt namelijk met een leuke discover mechanic, waarbij we zelf de drie kaarten kunnen bepalen. Dit onder het mum dat de drie kaarten bandleden zijn van ETC’s superband. Het beste van allemaal? De kaart wordt gratis voor iedereen die bij release inlogt!

Geruchten doen de ronde dat de uitbreiding ook een pre-launch event krijgt. Klopt dat?

Jup! Meer zelfs, we proberen de pre-launch events meeslepender dan ooit te maken. Deze keer zul je bij het inloggen kunnen kiezen om deel te nemen aan het event waarna je drie affiches van concerten te zien krijgt. leder van de drie tracks leidt tot een andere resem beloningen. Achteraf kun je de andere beloningen voor wat gold in huis halen, al maak je toch beter meteen de juiste keuze… Spendeer alsjeblieft genoeg tijd aan de affiches; het zijn drie pareltjes geworden met allerhande leuke effecten en animaties.

Naast een resem nieuwe kaarten in de uitbreiding, krijgen we ook een nieuwe core set te zien. Denken jullie dat er een verschuiving zal plaatsvinden op viak van archetypes? Wat zijn vanaf april jullie favorieten?

Zoals je reeds aanhaalde komt de eerste uitbreiding van het jaar samen met rotatie van de core set. Een uitbreiding op zich heeft al een grote invloed op de meta, voeg daarbij de rotatie van de core set en je verkrijgt een leuke, maar gecontroleerde chaos. Net zoals bij iedere expansion moeten we de meta van dichtbij monitoren en zo op tijd ingrijpen door verschillende quick fixes door te voeren de eerste weken na de release. Persoonlijk denk ik dat Warlock een populaire klasse wordt vanaf Festival of Legends. Of die ook Imps bevat, dat laat ik in het midden.

Wat is jullie favoriete kaart uit de uitbreiding?

We mogen jammer genoeg nog niet alle kaarten uit de doeken doen, maar de Legendary Spells zijn echt belachelijk leuk. ledere klasse krijgt een legendarische minion die dienst doet als frontman van de band. Die frontman wordt vergezeld van een topnummer onder de vorm van een Legendary Spell. Daarnaast krijgt iedere band ook een inventief wapen onder de vorm van een instrument. Hoewel die laatste ook cool zijn, zijn de Legendary Song-kaarten zonder twijfel het leukst. Hoe die concreet werken, zul je binnenkort zelf moeten uitvogelen…

Hoeveel personen hebben aan deze uitbreiding gewerkt?

Interessante vraag; ik maak even samen met jou de berekening. Intern bij Blizzard werken we met zo’n 130 mensen aan de uitbreiding; gaande van developers tot het QA-team. Verder werken we ook samen met zo’n 70 artiesten die ons helpen met alle artwork uit de uitbreiding. Kort door de bocht zullen dat zo’n 200 mensen zijn. Rekenen we daarbij echter de mensen die instaan voor de website of de server-infrastructuur,dan komen we al snel tot 500 personen. Niet slecht hé!

Festival of Legends wordt de eerste uitbreiding van het jaar en speelt het – in tegenstelling tot de vorige March of the Lich King-uitbreiding – een stuk veiliger. Logisch ook; de jaarlijkse rotatie van de core set brengt alleen al heel wat uitdagingen met zich mee. Desalniettemin lijkt de sfeer en het concept rond het Hearthstone-festival helemaal snor te zitten. Binnenkort kunnen we aan de slag met het gratis pre-launch event; dat zal reeds een indicatie geven hoe de rest van de uitbreiding zal bollen.

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.

%d bloggers liken dit: