fbpx

2K Games en LEGO kondigen LEGO 2K Drive officieel aan

LEGO 2K DRIVE

Eerder deze week stuurde LEGO nog een hilarische teaser de wereld in, maar vandaag is het officieel: de eerste details én releasedatum van LEGO 2K Drive zijn bekend!

LEGO 2K Drive wordt meteen de eerste release in een samenwerking tussen 2K en de LEGO Group om AAA LEGO-games te ontwikkelen.

Deze eerste game moet volgens de ontwikkelaars de beste elementen van open-wereld rijden en snel competitief racen combineren. Bovendien introduceren ze een compleet nieuw systeem om je voertuigen aan te passen.

Check het vooral zelf in onderstaande trailer!

Dit zijn volgens 2K de belangrijkste kenmerken van LEGO 2K Drive zijn:

 • Een verhaal in een uitgestrekte open wereld: Spelers reizen door meerdere unieke biome regio’s in Bricklandia, waarin ze het opnemen tegen een reeks charismatische rivalen in de hoop op een dag de begeerde felbegeerde Sky Cup Trofee te winnen. In LEGO 2K Drive kiezen spelers hoe ze willen spelen, met een brede open wereld om te verkennen vol met races, minigames, uitdagingen, verzamelobjecten, dingen om te vernietigen, en bekende voertuigen uit LEGO-thema’s als City, Creator, Speed Champions en meer.
 • High-Octane LEGO Racing: Racen in LEGO 2K Drive is een razendsnelle ervaring. spelers strijden over een breed scala aan circuits terwijl ze gebruik maken van unieke power-ups die de positie van een speler in de race kunnen veranderen met een druk op de knop.
 • Unieke customizationLEGO 2K Drive introduceert een divers customization-systeem waarmee spelers hun eigen voertuigen kunnen bouwen in hun eigen stijl met meer dan 1000 unieke LEGO-stukjes beschikbaar in de loop van hun avontuur, inclusief een schat aan kleur ontwerpen, stickers, stickers, flairs en meer.
 • Speel alleen of samenLEGO 2K Drive biedt robuuste co-op en spannende competitieve multiplayer om samen met anderen van te genieten. Speel met familie en vrienden via een lokaal, 2-persoons split-screen of match online met andere onverschrokken racers van hetzelfde niveau.

LEGO 2K Drive is vanaf 19 mei 2023 verkrijgbaar voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch en pc.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Eén opmerking over '2K Games en LEGO kondigen LEGO 2K Drive officieel aan'

 1. Zit er op het eerste zicht niet slecht uit, zeker niet als het wat FH inspirerende dingen heeft. Uiteraard wil men de oude generatie meenemen omdat dit veel centjes in de lade brengt (PS4 alleen al heeft veel potentiële extra klanten) maar zelf zie ik graag gewoon ontwikkelaars evolueren in de generatie die nu aanwezig is. Geeft mij persoonlijk altijd een negatieve indruk als men zich niet volledig focused op de nieuwe generatie na 2 jaar! Het lijkt steeds op het volgende:

  +we brengen een PS4/X1 versie uit maar we geven de PS5 versie wat extra dingen mee ipv
  +we brengen een PS5/XS versie uit waarvan de ontwikkeling op PS4/X1 onmogelijk is, waar de vooruitgang/evolutie in gaming veel sneller zou lopen in echt niet gameplay ervaringen uit te brengen.

  Een klein beetje in de richting van games zoals bvb The Finals (PC & niet verkrijgbaar op oude generaties).en gebruikmakend van UE5.
  Embark Studios bestaande uit ex-DICE ontwikkelaars (Battelield)

Reacties zijn gesloten.

%d