fbpx

AGON by AOC lanceert 32-inch gamemonitor met 240Hz, DisplayHDR 400 en reactietijd tot 1 ms

AGON AOC AG325QZNEU

Als pc-gamer is het uiteraard belangrijk om een goede set-up te hebben. Een monitor die bij je noden past, is daarbij essentieel. AGON by AOC probeert de druk bevolkte markt te veroveren met de AG325QZN/EU, een 32-inch gamemonitor met 240Hz, DisplayHDR 400 en een reactietijd tot 1 ms.

Disclaimer: we hebben de monitor nog niet getest, deze info komt uit het persbericht.

Terwijl FPS-spelers in esports de voorkeur geven aan kleinere schermen (27- of zelfs 24-inch) om zich beter te kunnen concentreren op alle actie die tegelijk plaatsvindt, leent een 32-inch scherm zich beter voor andere genres binnen esports en competitief gamen. Actie/RPG-titels, vechtspellen, real-time- en turn-based-strategiespellen of simulatiegames hebben allemaal baat bij een groter schermformaat. Deze geven ingewikkelde details beter weer en domepelen spelers onder in de actie. Het 31,5-inch scherm van de  AG325QZN/EU biedt meer schermruimte terwijl de gebruikelijke 16:9 beeldverhouding behouden blijft. De AG325QZN/EU beschikt daarnaast over een QHD-resolutie (2560×1440), wat zowel rijke details als hoge framerates mogelijk maakt. Vergeleken met bijvoorbeeld een 4K-resolutie kunnen moderne GPU’s in veel titels gemakkelijker 240 frames per seconde halen op een QHD-resolutie. Hierdoor profiteren gamers vanaf dag één al van de hoge verversingssnelheid. Deze combinatie van een hoge verversingssnelheid en hoge resolutie maakt de AG325QZN/EU een toekomstbestendige gamemonitor. 

De AG325QZN/EU maakt gebruik van een Fast VA-paneel met snelle pixelovergangen (tot 1 ms GtG) en lage pixel persistence (0,5 ms MPRT). Gamers hebben daarnaast de keuze uit verschillende overdrive-niveaus, zodat ze de responsiviteit van de monitor naar eigen voorkeur kunnen afstemmen voor een ervaring zonder ghosting. Verder zorgt Adaptive-Sync voor een game-ervaring zonder haperingen en onderbrekingen. In tegenstelling tot een 60Hz-monitor, waar gebruikers elke 16 ms een nieuw frame zien, wordt dit op een 240Hz-monitor teruggebracht tot slechts 4 ms. De korte tijd tussen de frames zorgt ervoor dat gamers sneller kunnen reageren op de acties van hun tegenstanders en daardoor de wedstrijd kunnen winnen. 

De monitor is ook zeer geschikt voor gebruik bij dagelijkse taken. Dankzij het grote scherm kunnen gebruikers op meerdere toepassingsvensters tegelijk werken. Verder zorgt de VESA DisplayHDR 400-certificering ervoor dat de AG325QZN/EU video- en gamecontent in HDR rendert. Met een piekhelderheid van 400 nits en brede kijkhoeken van 178/178-graden is de monitor daarnaast ook geschikt voor lichte omgevingen binnenshuis. Tot slot is de monitor ook uitgerust met een USB 3.2-hub met vier poorten en een USB-upstreampoort. Dit stelt gebruikers in staat om randapparatuur rechtstreeks op de monitor aan te sluiten, waardoor gebruikers minder last hebben van een warboel aan kabels.

Net als andere AGON 5-modellen heeft de AG325QZN/EU een slank, hoekig ontwerp met zeer dunne randen en een stevige metalen standaard. Het ergonomische standaard beschikt over een kantel- (-5/23 graden), draai- (-20/20 graden) en pivotstand (90 graden) en is in hoogte verstelbaar (150 mm). Op deze manier is de monitor voor elke gebruiker en elke gelegenheid comfortabel in gebruik. 

De AGON AG325QZN/EU is vanaf maart 2023 verkrijgbaar tegen een adviesprijs van € 579.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: