fbpx

“Het dinospel Exoprimal heeft best wel potentieel”

Capcom, die je vooral kent van de Resident Evil games waarschijnlijk, gooit het met hun dinospel Exoprimal over een heel andere boeg. Yep, deze keer heb je geen ambras met zombies of andere zombiegedrochten maar met heuse dino’s. Klinkt goed denk ik dan.

Klassiek verhaaltje…

De wereld is nog maar eens slachtoffer van een outbreak. De klassieke formule, zombies, is deze keer dus niet aan de orde. Integendeel, de dinosauriërs zijn dan toch niet helemaal uitgeroeid. Erger nog, voor ons dan toch, ze hebben het plan opgevat om de aarde te veroveren op de mens. Uit mysterieuze zwarte gaten/portalen vallen ze vanuit de lucht om alles op hun pad te verscheuren. Een kort nieuwsbericht door het overheidsbedrijf Aibius toont ons dat het Exofighter Network nieuwe leden rekruteert. Na het maken van mijn personage was het tijd om de oerhagedissen terug naar het Juratijdperk te knallen!

Welke klasse past het best bij jou?

De verschillende vormen van exosuits lijken zo uit de nieuwe Transformersfilm te komen. Je krijgt de keuze uit de drie klassieke rollen, namelijk Tank, Assault of Support. Dit verdeeld over diverse, en kleurrijke exosuits. Ik durf het een ietwat te vergelijken met Overwatch waar je ook de drie klassieke rollen hebt, verdeeld over meerdere personages met hun eigen unieke perks en abilities.

Op grafisch vlak werd ik niet weggeblazen maar dit stoorde totaal niet aangezien de gameplay me aangenaam verraste. Hoe hectisch het bij momenten ook werd op mijn scherm, mijn machine had op geen enkel moment last van enige framedrops.

De (voorlopige?) speelbare exosuits die ik testte tijdens het spelen van de beta waren alvast veelbelovend. Deze kunnen trouwens onafhankelijk geleveld worden hebben elk hun unieke aanvallen.

Daarnaast heb je de zogeheten ‘Rigs’ die bij iedere exosuit hetzelfde zijn en je op ieder moment kan aanpassen. Een ‘Blade’, soort reusachtige fidget spinner, zorgt ervoor dat alle vijanden die ermee in aanraking komen verlamd geraken. De ‘Catapult’ laat je een gigantische sprong maken als het wat te benauwd wordt tussen de zwermen dinosauriërs.

Tot slot heeft iedere exosuit ook een ultieme aanval die, afhankelijk van hoeveel en hoe snel je kills maakt, opgeladen wordt. Roadblock (Tank) wordt een soort mechanische tol die net als een blender preparé maakt van prehistorische en menselijke tegenstanders. Over die laatste hieronder meer.

Exosuits Vs Dinosauriërs Vs Exosuits

In deze preview was er maar één modus beschikbaar, en dat was Dino Survival. De matchmaking, die enorm vlot liep, plaatste me samen met 4 andere kompanen tegenover een ander team van vijf. De gameplay focust zich in het overgrote deel van een online game op het coöp-gedeelte door verschillende sterke en minder sterke twee of viervoeters te verslagen. De variatie aan missies in een match, nu ja…, variatie is er niet echt want het komt erop neer om zoveel mogelijk vijanden neer te schieten en door te gaan naar het volgende checkpoint. Dit doe je best in een zo snel mogelijke tijd aangezien het andere team hetzelfde doel heeft.

In sommige online games volstond het om missies sneller dan het andere team te voltooien en zo de overwinning in de wacht te slepen. Tijdens andere online games kwam je dan weer op het einde tegenover het andere team te staan gecombineerd met waves van computergestuurde vijanden. Voor mij persoonlijk mag dit een modus op zich worden. Lekker chaotisch en ontzettend leuk wanneer je het tactisch overzicht behoudt en de ideale combo van aanvallen uitvoert op het juiste moment.

T-Rex als huisdier

Naast het volpompen van de losgeslagen hagedissen die met een rotvaart op je afkomen kan je hen ook in je voordeel gebruiken. In verschillende games die ik gespeeld heb in deze preview werd er een T-Rex op ons afgestuurd of konden wij één afsturen op het vijandelijke team.

Ik of iemand anders van ons team mocht zich amuseren met de koning uit dinoland. Je tegenstanders meters weggooien of de gigantische poten op hen zetten was gewoon pure fun en geeft het team een serieuze voorsprong. Een hele leuke feature die ongetwijfeld met vrienden tot hilarische momenten gaat zorgen. Ik sprak eerder al over variatie in deze preview en hoop van harte dat Capcom genoeg afwisseling biedt aan de speler. Zowel in gamemodes als mappen zodat de levensduur van deze game zo lang mogelijk behouden wordt.

Ik heb me in ieder geval geweldig geamuseerd met deze co-op competitieve third person shooter.

Exoprimal bezit naar mijn mening enorm veel potentieel en vanaf 14 juli dit jaar kunnen we ermee aan de slag op PlayStation 4 en 5, Xbox One, Xbox Series X/S en PC.

VERWACHTINGEN

Capcom levert met Exoprimal een game af met een formule die we al meermaals gezien hebben maar voegt tegelijkertijd ook iets extra toe. Ik wens Capcom een community toe vol met dinoliefhebbers en hopelijk blijft de hype aan. We hebben in het verleden al meermaals gezien bij andere games dat de eerste maanden geweldig gaan en de game volle lobby’s heeft. Ik hoop van harte dat Capcom Exoprimal blijft voeden met content en updates zodat de game niet uitsterft zoals de dinosaurussen miljoenen jaren geleden

Exoprimal
Beschikbaar: 14 juli 2023
Beschikbaar op PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox Series X|S / Xbox One / PC
Gespeeld op PS5

Website

Gepubliceerd door Jim

Dankzij de pandemie en een passie voor games begonnen met een afstandsopleiding journalistiek. Hij is afkomstig uit Bornem en draagt shooters en RPG’s on- en offline een warm hart toe. Allround gamer die op zijn 6 jaar een Game Boy kreeg en daarna de joysticks nooit meer heeft losgelaten. Zijn favoriete reeks is Assassin’s Creed en zou in een ander leven graag eens een frisse pint willen gaan drinken met zijn preferito Italiaan, Ezio Auditore. “Its the good life we live,and may it not change us.”

%d bloggers liken dit: