fbpx

“De Philips Evnia 27M2C5500W is een ideale monitor voor zowel werk als gaming”

Philips Evnia Quad HD-gamemonitor 27M2C5500W

Als gamer ben ik steeds op zoek naar een echt meeslepende game-ervaring die mij in staat stelt mij helemaal in de videogame te verliezen. Vorig jaar liet MMD, het bedrijf achter Philips-monitoren, weten een nieuw gaming merk in de markt te gaan zetten: Evnia. Het nieuwste lid van de Evnia-familie dat het levenslicht zag, is de Philips Evnia 27M2C5500W. Een 27-inch Quad HD-gamingmonitor die een razendsnelle verversingssnelheid van 240 Hz combineert met een compact ergo-ontwerp en een rijke verscheidenheid aan krachtige functies.

Waarom Wel?

Kristalheldere beeldkwaliteit

De Philips Evnia 27M2C5500W monitor heeft een QHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels en een ultrasnelle 240Hz-verversingssnelheid voor een game-ervaring zonder lag. Dit betekent dat het beeld zeer scherp en gedetailleerd is en dat bewegende beelden vloeiend worden weergegeven. De kleuren zijn helder en levendig, en de contrastverhouding van 1000:1 zorgt voor diepe zwarttinten en heldere wittonen. Het IPS-paneel zorgt er ook voor dat de kijkhoeken zeer breed zijn, wat betekent dat het beeld vanuit bijna elke hoek goed te zien is. De monitor is een curved model van 27 inch (68,6 cm)  op basis van ‘Fast VA’-techniek, in de praktijk komt dat laatste neer op 240 beelden per seconde, een mooie snelheid voor de QHD-resolutie van het scherm.

Erg ergonomisch

De Philips Evnia 27M2C5500W is ontworpen met het fysieke welzijn van gamers in gedachten. Ik zit dagelijks uren achter mijn pc voor het werk, dus dat is wel een belangrijk punt. De monitor is zeer ergonomisch ontworpen en de standaard van de monitor kan gekanteld (-5/20 graden), gedraaid (+/- 30 graden) en in hoogte (130 mm) versteld worden. Dit maakt het mogelijk om de monitor in de perfecte positie te plaatsen voor optimaal comfort en ergonomie tijdens het werken of gamen. Het is ook mogelijk om de monitor aan de muur te bevestigen met behulp van een VESA-bevestiging. Samen zorgt dit voor maximaal comfort op een eenvoudige manier.

Complete connectiviteit

Met twee HDMI-poorten, twee DisplayPort-aansluitingen en een USB-hub met 2 snel laadpoorten is de connectiviteit van de 27M2C5500W eenvoudig en compleet. Ik kan makkelijk al mijn randapparatuur aansluiten en hoef niet zo zeer mijn set-up aan te passen. De monitor kan aangesloten worden op verschillende apparaten, zoals laptops, desktops, gameconsoles en streamingapparaten.

Extra features

Een van de handigste features van de Philips Evnia 27M2C5500W monitor is de ingebouwde luidsprekers. Deze luidsprekers hebben een vermogen van 3 watt en leveren helder en krachtig geluid, wat betekent dat er geen extra luidsprekers nodig zijn om van een volledige multimedia-ervaring te genieten.

Daarnaast beschikt de monitor over een Flicker-Free technologie, wat betekent dat het scherm geen flikkeringen veroorzaakt. Dit vermindert oogvermoeidheid en vermoeidheid tijdens het werken of gamen, waardoor het comfort van de gebruiker wordt verhoogd.

De LowBlue-modus is nog een andere feature die de monitor biedt. Deze modus vermindert het schadelijke blauwe licht dat wordt uitgestraald door het scherm en kan oogvermoeidheid verminderen en zelfs de kwaliteit van de slaap verbeteren.

Waarom Niet?

Onopvallend design

Het design van het scherm is relatief onopvallend. Alles is in donkergrijs – het onderscheidende wit is voorbehouden voor de luxere Evnia-producten in de 7000-serie. Daarmee is de monitor minder uitgesproken, en wellicht onaantrekkelijker voor gamers die op zoek zijn naar een monitor met meer persoonlijkheid.

Energieslurper

Als de Philips Evnia 27M2C5500W is ingeschakeld, verbruikt hij bijna 26 watt. In stand-by verbruikt de curved monitor 0,5 watt. In uitgeschakelde toestand geeft Philips voor zijn Evnia-monitor 0,3 watt verbruik op. Op het energielabel staat de Philips 27M2C5500W in efficiëntieklasse F met 26 kWh/1.000 h. Met HDR-content schuift de Evnia naar klasse G en wordt 56 kWh/1.000 h opgegeven.

VERDICT

7

Over het algemeen ben ik wel onder de indruk van de Philips Evnia 27M2C5500W monitor. Het grote scherm, de QHD-resolutie, de brede kijkhoeken en de ergonomische aanpassingen maken deze monitor ideaal voor zowel werk als gaming. Afgezien daarvan lijkt de Evnia 27M2C5500W een letterlijk en figuurlijk tamelijk grijze gaming monitor, die wel de belangrijkste vinkjes weet te zetten. De Philips Evnia 27M2C5500W is sinds eind januari verkrijgbaar tegen een adviesprijs van €549.

Pluspunten
+ Prachtige beeldkwaliteit
+ Ultrasnelle beeldverversing
+ Ergonomisch

Minpunten
– Basic design
– Aan de prijzige kant

Philips Evnia 27M2C5500W Quad HD-gamemonitor
Adviesprijs: €549
Website: Officiële website


Legenda bij onze reviewscores

Bij Pragalicious kiezen we ervoor om met afgeronde reviewscores te werken. Zo hebben we een mooie afgelijnde quoteringsschaal en dat maakt het voor jullie een pak overzichtelijker en duidelijker. Het daagt ons dan uit om goed na te denken welk cijfer we een game, film of serie geven.

Weet echter dat een cijfer niet alles zegt en dat we dit altijd motiveren aan de hand van de conclusie die we schrijven.

10 – Meesterwerk
9
– Fantastisch
8
– Uitstekend
7
– Goed
6
– OK

5 – Middelmatig
4 – Ondermaats
3 – Slecht
2 – Pijnlijk slecht
1 – Dramatisch slecht

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.