fbpx

Indiana Jones keert terug naar LEGO in een gloednieuwe Raiders of the Lost Ark-set

Indiana Jones is terug! Al vraag ik me nu plots wel af hoe het met die in ontwikkeling zijnde game zit, en de nieuwe film die er zit aan te komen. Gelukkig kunnen we rekenen op LEGO want ook bij hen keert Indy terug.

Lego en LucasFilm hebben maandag een nieuwe serie Legosets met Indiana Jones-thema aangekondigd. En niet zomaar eentje want “Escape from the Lost Tomb”, is gebaseerd op een van de meest iconische momenten uit Raiders of the Lost Ark uit 1981.

Namelijk het moment waarop Dr. Henry Walton “Indiana” Jones, Jr. zich in de Bron der Zielen liet vallen in zijn race om de Ark van het Verbond te vinden voor het Derde Rijk, om vervolgens geconfronteerd te worden met een massa giftige adders en cobra’s.

De 600-delige set, die volgende maand uitkomt en 39,99 dollar kost, bevat elementen van een ondergrondse tempel, waaronder de ingang en een oude muur versierd met twee opdoemende Anubis-beelden – waarvan er één omvalt, waardoor een geheime doorgang zichtbaar wordt. Daarnaast bevat de set ook verschillende nieuwe minifiguren, waaronder Indy, Marion Ravenwood, Sallah, een mummie, en niet te vergeten de Ark van het Verbond zelf.

En dat is nog niet alles! Twee extra sets, “Fighter Plane Chase” en “Temple of the Golden Idol” spelen andere belangrijke momenten uit de Steven Spielberg films na.

Fighter Plane Chase, aan de kleinere kant, komt met 387 stukjes voor $34,99. De Golden Idol recreatie is andere koek, met 1.545 stukken voor een verkoopprijs van 149,99 dollar.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.