fbpx

“The Outer Worlds: Spacer’s Choice is een intergalactisch avontuur vol keuzes en nieuwe functies”

In 2019 lieten ontwikkelaar Obsidian Entertainment en uitgever Private Division gamefans kennismaken met ‘Fallout in de ruimte,’ also knows as The Outer Worlds. Vier jaar later en de game heeft een port op de Nintendo Switch gekregen, evenals een paar flinke DLC-uitbreidingen met Peril on Gorgon en Murder on Eridanos.

Nu er een nieuwe generatie hardware op de markt is, wil The Outer Worlds: Spacer’s Choice Edition al het goede dat is uitgebracht meenemen, het opleuken met een aantal nieuwe technologische ontwikkelingen en gameplay toevoegingen, waaronder een level cap verhoging, en het beschikbaar maken in één eenvoudig pakket.

Het verhaal van The Outer Worlds speelt zich af in de verre toekomst, waar de mensheid is verspreid over de ruimte en kolonies heeft gesticht op verschillende planeten en manen. De speler neemt de rol aan van een naamloze held, die door een ongeval in cryoslaap terechtkomt en gedurende enkele decennia wordt vergeten. Als de speler uiteindelijk ontwaakt, blijkt dat er zich een aantal dramatische veranderingen hebben voorgedaan in de galactische politiek.

Waarom Wel?

Schonere visuals

De Spacer’s Choice Edition van The Outer Worlds ondersteunt 4K-resolutie en 60 frames per seconde, wat resulteert in een vloeiende en gedetailleerde weergave. Graphics in een hogere resolutie, een dynamisch weersysteem, vernieuwde belichting en omgevingen, verbeterde prestaties en laadtijden, mooiere details van personages,… De game ziet er fantastisch uit, met prachtige landschappen en steden die tot leven komen met veel kleur en detail. Ik was onder de indruk van de grafische kwaliteit van de game en de vloeiende prestaties op de PlayStation 5.

Nieuwe functies

In de Spacer’s Choice Edition zijn er enkele toevoegingen gedaan met bepaalde functionaliteiten. Eén daarvan is de toevoeging van de “Quick Draw” -functie, die spelers in staat stelt om snel hun wapen te trekken en te schieten. Deze functie voegt een nieuwe dimensie toe aan de gameplay en maakt gevechten veel sneller en dynamischer. Quick draw kwam bij mij vooral van pas tijdens gevechten met meerdere vijanden.

Een andere nieuwe functie is de “Scrap & Parts” -functie, waarmee spelers ongewenste voorwerpen kunnen demonteren en de onderdelen kunnen gebruiken om nieuwe wapens en uitrusting te maken. Deze functie voegt een nieuwe laag van diepte toe aan het crafting-systeem van de game en geeft spelers meer controle over hun inventaris.

Alles in één

Dit pakket bevat beide DLC-uitbreidingen en het hele spel voor €60, wat een prima prijs is voor iemand zoals ik, die het origineel nooit heeft gehad. Spelers die The Outer Worlds en de bijbehorende DLC’s al hebben voor kunnen upgraden naar The Outer Worlds: Spacer’s Choice Edition voor de nieuwste consolegeneratie of, indien van toepassing, in dezelfde pc store tegen een gereduceerde prijs van € 9,99.

Deze uitbreidingspakketten voegen nieuwe locaties, personages en verhalen toe aan de game, waardoor de totale speelduur van de game aanzienlijk wordt verlengd. “Peril on Gorgon” kan mij voorlopig wel al bekoren,  de DLC speelt zich af op een verlaten ruimtestation waar je moet vechten tegen nieuwe vijanden en raadselachtige mysteries moet oplossen. De toevoeging van deze uitbreidingspakketten geeft spelers veel meer inhoud om te verkennen en maakt de game zeker de moeite waard om opnieuw te spelen.

Kiezen is niet verliezen

Een ander aspect van The Outer Worlds dat ik leuk vond, was het keuzesysteem van de game. Spelers kunnen beslissingen nemen die de uitkomst van het verhaal en de interacties met andere personages beïnvloeden. Dit zorgt voor een hoog herhalingsvermogen en geeft spelers de mogelijkheid om de game op verschillende manieren te ervaren. Ik vond het leuk om te zien hoe mijn keuzes in het verhaal invloed hadden op de verschillende personages en de wereld om me heen.

De personages in The Outer Worlds zijn daarbij zeer goed ontwikkeld en hebben allemaal hun eigen unieke persoonlijkheid. Conversaties starten om zo de achtergrondverhalen te ontdekken van elk personage is een geweldig detail daarnaast is de voice acting uitstekend en draagt deze bij aan de geloofwaardigheid van de personages.

Lachen met alles en iedereen

Een ander aspect van de game dat opvalt, is de humor. The Outer Worlds heeft een zeer satirische toon en dat kan ik wel smaken. Er wordt eigenlijk constant met verschillende aspecten van de samenleving en de mensheid in het algemeen gelachen. De humor voelt nooit geforceerd aan en draagt bij aan de algehele sfeer van de game.

Waarom Niet?

Me, myself and I

Een van de weinige nadelen van The Outer Worlds is dat de wereld zelf soms een beetje leeg kan aanvoelen. Hoewel de steden en locaties er geweldig uitzien, ontbreekt het soms aan de levendigheid en interactie die je zou verwachten in een RPG-game. Dit kan echter worden opgelost door meer zijmissies te voltooien en de wereld verder te verkennen.

VERDICT

8

The Outer Worlds: Spacer’s Choice Edition is op de PlayStation 5 een fantastische RPG-game met veel nieuwe functies en verbeteringen. De game ziet er geweldig uit en presteert vloeiend op de PlayStation 5, met toevoeging van de uitbreidingspakketten “Peril on Gorgon” en “Murder on Eridanos”. De “Quick Draw” en “Scrap & Parts” -functies voegen nieuwe dimensies toe aan de gameplay en het keuzesysteem zorgt voor een hoog herhalingsvermogen. De personages zijn goed ontwikkeld en de humor draagt bij aan de algehele sfeer van de game. Hoewel de wereld soms een beetje leeg kan aanvoelen, is The Outer Worlds: Spacer’s Choice Edition een geweldige RPG-game die het spelen waard is.

Pluspunten
+ Verbeterde visuals
+ Snelle laadtijden
+ Quality of life updates

Minpunten
Lege wereld
Onmogelijk om save-files over te zetten

The Outer Worlds: Spacer’s Choice Edition
Beschikbaar vanaf 07/03/2023
Beschikbaar op PlayStation 5 / Xbox Series X|S / PC
Gespeeld op PS5
Website: Officiële website


Legenda bij onze reviewscores

Bij Pragalicious kiezen we ervoor om met afgeronde reviewscores te werken. Zo hebben we een mooie afgelijnde quoteringsschaal en dat maakt het voor jullie een pak overzichtelijker en duidelijker. Het daagt ons dan uit om goed na te denken welk cijfer we een game, film of serie geven.

Weet echter dat een cijfer niet alles zegt en dat we dit altijd motiveren aan de hand van de conclusie die we schrijven.

10 – Meesterwerk
9
– Fantastisch
8
– Uitstekend
7
– Goed
6
– OK

5 – Middelmatig
4 – Ondermaats
3 – Slecht
2 – Pijnlijk slecht
1 – Dramatisch slecht

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.