fbpx

“De ROCCAT Kone Air hoeft niet onder te doen voor de concurrentie”

Frames win games” wordt er al eens gezegd, maar vooral reflexen en behendigheid zorgen ervoor dat je de beste kan worden in competitieve first-person shooters. Weet de ROCCAT Kone Air draadloze muis ons te overtuigen van diens competenties?

Waarom Wel?

Handjevol

De ROCCAT Kone Air ziet er niet alleen strak uit, maar levert een handvol specificaties die (na het plaatsen van batterijen) meteen tot nut kunnen worden gebracht. Via de Swarm-software kan je, net zoals bij alle andere randapparatuur van ROCCAT, het toestel tweaken naar wens en info (zoals de polling rate bijvoorbeeld) achterhalen. Een handjevol, waarbij vooral de drie extra sneltoetsen van pas komen. Deze zijn vakkundig geplaatst, waarbij ze bij gelijk welke game kunnen worden gebruikt.

Geen beperkingen

De ROCCAT Kone Air hoeft niet onder te doen voor de concurrentie omdat hij/zij draadloos is en introduceert immers een goede controle aan 19.000 DPI. De muis kent ook geen beperkingen, zo heb je twee keuzes om te connecteren: via Bluetooth of via wireless 2.4GHz verbinding (en bijgeleverde dongle).

Qua levensduur gaat de muis gemakkelijk 50 tot maximum 100 uur mee, waardoor je die batterij(en) niet al te vaak zal moeten vervangen. Ideaal dus, vooral voor diegenen die hun cable management graag zo minimaal mogelijk houden.

Waarom Niet?

Niet volledig doordacht

Het moet ons van het hart; de Kone Air heeft ROCCAT niet helemaal volledig doordacht ontwikkeld. Standaard wordt de draadloze muis geleverd met één batterij. Ok, beter dan geen denken wij dan, en eentje volstaat ook om de muis in gebruik te nemen. Dat resulteert echter in onevenwicht, vooral als je beseft dat men al jaren gaming muizen levert met gewichtjes bij om zo je eigen balans te vinden. Een accu, of een andere plaatsing van de batterij(en), was beter geweest. De muis zal voor velen ook iets te breed zijn, waardoor irritatie de bovenhand zal nemen in plaats van gemak en nut.

VERDICT

8

ROCCAT heeft een paar verkeerde keuzes gemaakt met de Kone Air, maar maakt die tekorten grotendeels goed door mooie prestaties te leveren en prijs/kwaliteit (69,99 euro) in een goed segment te zitten.

Pluspunten
+ Strak design
+ Positionering extra knoppen
+ Technische specificaties

Minpunten
– Keuze batterijen
– Breed

ROCCAT Kone Air
Beschikbaar
Website: Officiële website


Legenda bij onze reviewscores

Bij Pragalicious kiezen we ervoor om met afgeronde reviewscores te werken. Zo hebben we een mooie afgelijnde quoteringsschaal en dat maakt het voor jullie een pak overzichtelijker en duidelijker. Het daagt ons dan uit om goed na te denken welk cijfer we een game, film of serie geven.

Weet echter dat een cijfer niet alles zegt en dat we dit altijd motiveren aan de hand van de conclusie die we schrijven.

10 – Meesterwerk
9
– Fantastisch
8
– Uitstekend
7
– Goed
6
– OK

5 – Middelmatig
4 – Ondermaats
3 – Slecht
2 – Pijnlijk slecht
1 – Dramatisch slecht

Gepubliceerd door Johan

Johan startte al relatief snel met gamen op zijn geliefde Videopac G7000 en knokte zich het liefst een weg doorheen zijn eeuwigdurende jeugd met Tekken 3. Na een heuse carrière in de gaming bizz op vervroegd pensioen als bijklusser voor Pragalicious.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.