fbpx

Ultieme controle en immersie met de nieuwe Razer BlackWidow V4 Pro

Razer kondigde de nieuwe Razer BlackWidow V4 Pro aan. Deze nieuwste generatie van Razers populaire BlackWidow-lijn heeft functies voor elke gamer. 

Opgelet: we hebben het toestel niet getest. Onderstaande informatie is afkomstig uit het persbericht.

De Command Dial biedt uitgebreide commando’s en snelkoppelingen voor desktop apps en in games.

Daarnaast zorgen speciale macro-toetsen ervoor dat complexe handelingen kunnen worden uitgevoerd met één druk op de knop tijdens intense spelmomenten. Iedere toets van het toetsenbord beschikt over Razer Chroma RGB-verlichting en er is een multi-zone underglow-verlichting.

Aanpassingsmogelijkheden en controle

De Command Dial is standaard ingesteld met acht standen, bijvoorbeeld om in te zoomen of om van browsertabblad te wisselen. Bovendien kunnen gebruikers de draaiknop programmeren met maximaal honderd aangepaste instellingen, waardoor de draaiknop zowel met de klok mee als tegen de klok in kan worden gebruikt. Voor dagelijks gebruik zijn er meerdere sneltoetsen te programmeren, bijvoorbeeld om de penseelgrootte in Photoshop aan te passen, om te scrollen en meer. Er kan makkelijk tussen verschillende standen worden geswitcht met een druk op de Command Dial, waarbij de standen gemakkelijk te herkennen zijn aan de achtergrondverlichting van de draaiknop.

Er zijn vijf macro-toetsen geplaatst aan de linkerkant van het toetsenbord. Deze kunnen worden gebruikt om complexe handelingen te verrichten en zijn allemaal programmeerbaar via Razer Synapse of met on-the-fly macro-opname. Bovendien heeft het toetsenbord drie macro-toetsen aan de zijkant, waarmee er in totaal acht praktisch gepositioneerde macro-toetsen zijn.

Meeslepende Razer Chroma RGB

De BlackWidow V4 Pro biedt een meeslepende ervaraing dankzij Razer Chroma RGB. Elke toets van heet toetsenbord wordt verlicht, hetgeen zorgt voor een helder, levendig RGB-effect. Dit wordt nog verder versterkt door underglow-verlichting van 38 zones, die wordt uitgebreid naar de magnetische polssteun van pluche kunstleer.

Via Razer Synapse kunnen gebruikers niet alleen al hun Razer Chroma RGB-apparaten met elkaar synchroniseren, maar ook met andere Chroma Connect-producten van externe partijen. Er zijn meer dan tweehonderd spellen met geïntegreerde Chroma, waarbij de RGB-verlichting wordt afgestemd op handelingen of situaties in het spel.

Boordevol extra functies

Het toetsenbord beschikt over de nieuwste generatie mechanische switches van Razer die beschikbaar zijn in groene Clicky-switches voor tactiele feedback, of gele Lineaire switches voor een soepele en stille ervaring. Beide soorten switches zijn verder getest en kunnen nu tot honderd miljoen toetsaanslagen aan.

Andere belangrijke kenmerken zijn USB 2.0-passthrough, afneembare Type C-aansluitingen, een duurzame 5052 aluminiumlegering behuizing, pootjes die in twee verschillende standen kunnen worden geplaatst en een polling rate tot 8000 Hz. Ook bevat het toetsenbord intern 2 lagen geluiddempend schuim en stabilisatoren voor een beter geluid tijdens het typen.

Prijs & beschikbaarheid

€269,99 – Nu verkrijgbaar via Razer.com, RazerStores en bij erkende retailers.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)