fbpx

Lootboxen aanwezig in Skate.-beta en je kan wél in-game currency kopen met echt geld

skate-4-pre-alpha-footage

Nee, je bent niet alleen. Ik krijg ook de kriebels bij het horen van het woord lootboxen. En dan vooral in combinatie met de term pay-to-win.

Dat laatste had EA eerder al toegezegd dat Skate. géén betaalde lootboxen zou bevatten. Al stemt het feit dat er volgens Tom Henderson van Game Insider een heel systeem achter hangt waarbij je wél in-game currency kan aankopen met echt geld.

Maar laat mij bij het begin beginnen. In de laatste nieuwe versie van de beta van Skate. zou ontwikkelaar nu effectief ook lootboxen hebben toegevoegd. Deze kunnen effectief niet gekocht worden met echt geld en bevatten cosmetische items zoals skateboards en kledij.

Om deze lootboxen moet je Stars verzamelen en dat doe je dan weer door uitdagingen in de game tot een goed einde te brengen. Maar daar houdt het niet bij op.

Er zitten op dit moment ook Taps in de game waarmee je ook Stars kan kopen. Deze Taps verdien je dan weer door moeilijke tricks uit je sloffen te knallen. En nu komt de aap uit de mouw: deze Taps kan je wél met echt geld aankopen…

Op dit moment is dit voorlopig enkel het geval in de beta van Skate. en kan dit alles nog teruggedraaid worden. Bovendien houdt EA zich voorlopig wel aan zijn woord en is er dus géén pay-to-win principe aanwezig. De lootboxen bevatten dan ook enkel cosmetische items.

Toch ben ik een beetje wantrouwig want de inhoud van de lootboxen kan makkelijk aangepast worden eens de game beschikbaar is. I’m watching you EA…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.