Blizzard denkt aan relaunch voor Warcraft 3 Reforged

Warcraft-III-Reforged

Vraag aan menig RTS liefhebber wat hun favoriete game is uit het genre, Warcraft 3 zal bovenaan hun lijst staan. Een enquête van Blizzard geeft aan dat ze aan het peilen zijn voor een massale herstructureringsupdate voor Warcraft 3 Reforged.

Volgens een bericht van Warcraft Tavern heeft Blizzard een enquête uitgezet waarin gevraagd wordt welke functies spelers het liefst in Reforged zouden zien. Er wordt gevraagd hoe aantrekkelijk elk van de genoemde features is, op een schaal van zeer onaantrekkelijk tot zeer aantrekkelijk. Voorgestelde functies zijn global cutom games, een art update, UI/UX revamp, een opslag verkleining, en een omgeving art rework. De enquête vraagt spelers ook of een “relaunch” met veel van deze functies hen zou motiveren om te spelen of te kopen.

De enquête stelt ook verschillende andere vragen over de remake van het klassieke RTS-spel. Bijvoorbeeld of ze het spel hebben gekocht, hoeveel ze het hebben gespeeld en wat hen heeft weerhouden om het spel te spelen.

Warcraft 3 Reforged lanceerde in 2020 maar kreeg meteen enorm veel negatieve commentaar. Spelers ervaarden verschillende bugs en er ontbraken te veel functies. Het spel was naar verluidt een slachtoffer van slecht management en bezuinigingen. Blizzard beweerde dat het het spel zou blijven ondersteunen en bracht aanvankelijk hot-fixes en patches uit. Na een lange periode zonder updates voegde Blizzard uiteindelijk ranked play, leaderboards, spelersprofielen en custom campaigns toe.

Of een soft relaunch veel spelers terug naar Warcraft 3 Reforged zal brengen valt nog te bezien.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.