Microsoft krijgt naar verluidt antitrustwaarschuwing van de EU voor Activision Blizzard deal

microsoft-activison-blizzard-deal

De Europese Commissie zal hoogst waarschijnlijk haar bezorgdheid uiten over de overname van Activision Blizzard door Microsoft. De Commissie moet in april een besluit nemen over de overname.

Volgens Reuters zou dit de nieuwste tegenslag zijn voor Microsoft om de deal rond te krijgen. De EU zal een zogeheten mededeling van punten van bezwaar uitbrengen waarin zij haar bezwaren tegen de deal uiteenzet.

Er wordt beweerd dat Microsoft de EU-regelgevers oplossingen zou aanbieden in een poging een verklaring van bezwaar af te wenden en het regelgevingsproces te verkorten. De EU zou echter niet openstaan voor oplossingen zonder eerst een aanklacht in te dienen.

De antitrustwaakhond van de EU stelde als deadline 11 april in voor zijn beslissing over de deal. Microsoft zegt in een verklaring aan Reuters: “We blijven samenwerken met de Europese Commissie om eventuele problemen aan te pakken. Ons doel is om meer games naar meer mensen te brengen, en deze deal zal dat doel vooruithelpen.”

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.