Ubisoft stelt Skull and Bones opnieuw uit, schrapt drie andere games

Skull and Bones

Begin vorige zomer leek er eindelijk een eind aan de tunnel te komen voor Ubisofts Skull and Bones. Maar niet veel later moest de ontwikkelaar opnieuw met de staart tussen de benen komen vertellen dat de piratengames pas in maart 2023 op de markt zou komen.

Maar niets is minder waar. Ubisoft heeft in een nieuwe update van hun financiële vooruitzichten bevestigd dat Skull and Bones opnieuw uitgesteld wordt. Dit ondanks het feit dat de game een hele inhaalslag heeft gemaakt.

Toch heeft Ubisoft schrik om de game, die in 2017 al werd aangekondigd, nu op de markt te zetten en geeft het ontwikkelteam extra tijd om de game nog beter te maken. De interne streefdatum ligt nu op het begin van volgend boekjaar. Dat start bij Ubisoft in april 2023.

In hun verklaring zegt Ubisoft aandachtig te willen zijn voor alles wat er nu wordt uitgebracht. Dit heeft alles te maken met de zeer tegenvallende verkopen van Just Dance 2023 en Mario + Rabbids: Sparks of Hope. Bovendien zegt de Franse ontwikkelaar/uitgever dat het door economische tegenslagen, nieuwe lockdowns en de nieuwe manier van werken moeilijker wordt om gezamelijk aan games te werken.

Daarbovenop zegt Ubisoft ook dat het beslist heeft om drie onaangekondigde games te schrappen. Er wordt niet bijgezegd over welke games of franchises het gaat. Op die manier willen ze meer op kwaliteit dan op kwantiteit spelen. Iets waar we ons wel in kunnen vinden om eerlijk te zijn

Vorig nieuwsartikelVolgend nieuwsartikel

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.