Releasedatum én nieuwe gameplay trailer voor Skull and Bones

Tijdens het spelen van Assassin’s Creed Black Flag was ik meteen verliefd op de gameplay, meerbepaald de zeeslagen. Een ideaal thema voor een nieuwe game vond ik toen. En kijk bij Ubisoft dachten ze hetzelfde en dus kondigden ze Skull and Bones aan.

Maar de ontwikkeling van Skull and Bones verliep even woelig als het piratenleven. De game werd meerdere keren uitgesteld en op een bepaald moment deden zelfs geruchten de ronde dat het game over was voor het piratenspel.

Niet dus! Vandaag kregen we eindelijk nieuwe gameplay te zien én daarbovenop een releasedatum, namelijk 8 november 2022. Dat is trouwens 1 dag voor God of War Ragnarök!

De game verschijnt op PlayStation 5, Xbox Series X|S, Stadia, en PC (via Epic Games Store end Ubisoft Store maar niet via Steam).

Redenen genoeg dus voor een feestje en de vaten rum boven te halen!

In Skull and Bones gaan spelers op reis om een piratenkoning(in) te worden en hun slechte reputatie te laten groeien door deel te nemen aan zeegevechten in diverse omgevingen.

Spelers nemen contracten aan en verzamelen grondstoffen, en ze kunnen ook hun piratenvloot aanpassen. Skull and Bones is specifiek geïnspireerd op het einde van de 17e eeuw, die bekend staat als de tweede Gouden Eeuw van de piraterij.

Skull and Bones ondersteunt ook co-op, hetzij door een sessie te beginnen in een groep met maximaal twee anderen, of door deze spelers in de spelwereld te vinden en samen te werken. Het spel ondersteunt ook PvP, dus spelers kunnen het tegen elkaar opnemen en hun vloot tegen anderen uitspelen.

Ubisoft zei ook dat het een “ambitieus” post-launch plan heeft om Skull and Bones te ondersteunen voor meerdere jaren na de lancering. Dit zal “nieuwe content, activiteiten, verhalen en uitdagingen” omvatten die gratis zullen zijn.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)