Nieuwe Wizard controller voor Switch doet denken aan GameCube controller

De GameCube blijft mijn favoriete Nintendo-console aller tijden. En die nieuwe Wizard controller van Nyxi lijkt verdacht veel op de controller van die console. Toch?

Meestal, eigenlijk altijd, blijf ik trouw aan de controllers die geleverd worden bij de consoles. Enkel voor pc durf ik af en toe eens naar een ander merk grijpen. En ook al ben ik niet echt een Switch gamer, deze nieuwe controller van Nyxi heeft iets cools.

Het design doet me echt wel denken aan de GameCube controller. Net zoals bij de Joy-Cons kunnen ook hier de segmenten van het middenstuk gehaald worden en op de Switch gezet worden.

Ook gebruikt de Wizard de Hall Effect joysticks die bestaan uit magnetische onderdelen. De reden hiervoor is dat er geen fysiek contact is tussen de verschillende componenten waardoor deze minder, of liefst geen, last zouden mogen hebben van dat vervelende stick drift fenomeen.

De controller beschikt ook over mecha-tactile knoppen voor de ZR en LR triggers, met daarbij ook een turboknop. De ABXY-knoppen hebben daarbij belichting en de batterij moet ongeveer 6,5 uur meegaan.

Interesse? Voor 69 euro kan deze controller de jouwe worden.

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.