Hogwarts Legacy nu al de meest verdienende betaalde game op Steam

Hogwarts Legacy

Met een beetje magie kan je veel bereiken zo blijkt. Want de release van Hogwarts Legacy laat nog even op zich wachten en toch is de game al heel wat geld aan het ophalen voor uitgever Warner Bros.

Steam heeft namelijk een lijst gepubliceerd waarin de 100 bestverdiende games van dit moment staan opgelijst. Het mag geen verrassing zijn dat de lijst wordt aangevoerd door gratis games als Apex Legends, Counter Strike: Global Offence en Dota 2. Zij rijven bakken geld binnen via de in-game aankopen.

Wat wél een verrassing is dat Hogwarts Legacy, dat op 10 februari pas verschijnt op Steam, PlayStation 5 en Xbox Series X|S, nu al op de vijfde plek staat van deze ranglijst. Het moet na de drie eerder genoemde games enkel de Steam Deck voor zich dulden. De game doet het zelfs beter dan Call of Duty: Modern Warfare II!

Dat een populaire game veel pre-orders kan genereren kon ik mezelf wel inbeelden. Maar dat er enkel via Steam al zo veel pre-orders werden geplaatst vind ik wel straf. Zeker omdat er toch nog heel wat twijfels zijn over de kwaliteit van Hogwarts Legacy.

De Harry Potter-fans weten dus blijkbaar met hun enthousiasme geen blijf…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.