Ex-werknemers van Playground Games bundelen krachten en starten eigen studio

De studio, die bekend is van de Forza Horizon-franchise, ziet een paar top ontwikkelaars vertrekken. Onder leiding van Mike Brown zal de nieuwe studio Maverick Games heten.

De voorbije weken waren er al veel mensen vrijwillig weggegaan bij Playground Games. Samen met ex-werknemers van respectievelijk EA en Sumo Digital zullen zij in een nieuw ‘gameontwikkeling’ huwelijksbootje stappen. Die laatste studio kennen we onder meer van Crackdown 3 en Sackboy: A Big Adventure.

Hieronder de lijst met alle reeds gekende namen en hun functie. Leamington Spa is de plaats waar ze zich zullen vestigen en bevindt zich ten zuidoosten van de stad Birmingham in het Verenigd Koninkrijk.

  • Mike Brown: Founder & Creative Director at Maverick, was the Creative Director at Playground.
  • Matt Craven: CTO of Maverick Games, was a Technical Director at Playground.
  • Tom Butcher: Executive Producer at Maverick, was Lead Producer at Playground.
  • Ben Penrose: Art Director at Maverick, was the Studio Art Director at Playground.
  • Gareth Harwood: Content Director at Maverick, was the Technical Art Director at Playground.
  • Fraser Strachan: Audio Director at Maverick, held the same role at Playground.
  • Harinder Sangha: Chief Operational Officer at Maverick, coming from Sumo Digital.
  • Elly Marshall: UX/UI Director at Maverick, coming as Experience Design Director from EA.

Volgens de eerste informatie zou Maverick Games bezig zijn aan een triple-A titel en wordt het een open world game voor pc en consoles.

Gepubliceerd door Jim

Dankzij de pandemie en een passie voor games begonnen met een afstandsopleiding journalistiek. Hij is afkomstig uit Bornem en draagt shooters en RPG’s on- en offline een warm hart toe. Allround gamer die op zijn 6 jaar een Game Boy kreeg en daarna de joysticks nooit meer heeft losgelaten. Zijn favoriete reeks is Assassin’s Creed en zou in een ander leven graag eens een frisse pint willen gaan drinken met zijn preferito Italiaan, Ezio Auditore. “Its the good life we live,and may it not change us.”