Gerucht: Xbox showcase gepland eind januari

Xbox-showcase

Microsoft en Bethesda zullen naar verluidt later deze maand een Xbox-gameshowcase houden. Volgens Windows Central zal het evenement ‘Xbox Developer_Direct’ heten en  zou op 25 januari uitgezonden worden via de Twitch- en YouTube-kanalen van de platformhouder.

Tijdens het evenement zouden aankomende games van Microsoft en Bethesda worden uitgelicht. De games Redfall, Forza Motorsport en Minecraft Legends worden specifiek genoemd. Ook zou ZeniMax Online Studios iets tonen. De bronnen van de site beweren ook dat het mogelijk is dat Starfield niet getoond zal worden tijdens het evenement en dat de game op een later tijdstip meer aandacht zal krijgen.

Na de low-key deelname van Microsoft aan The Game Awards in december, waar het bedrijf ervoor koos om geen grote game-aankondigingen te doen, vertelde Xbox-topman Aaron Greenberg fans dat 2023 een ongelooflijk spannend jaar zal worden voor Xbox en dat er snel nieuws zal volgen.

Bethesda’s Redfall en Starfield komen in de eerste helft van 2023 uit, waarbij eerstgenoemde naar verluidt mikt op een mei release. Forza Motorsport staat gepland voor een release dit voorjaar en Minecraft Legends verschijnt ook in 2023.

De Developer_Direct showcase is hopelijk het begin van een frequentere marketingcyclus voor Microsoft, want veel fans hebben Microsoft gevraagd om te kijken hoe Nintendo het aanpakt met zijn “Direct” stijl shows. We verwachten dat Microsoft de show deze week officieel zal maken, dus hou onze website in de gaten!

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.