fbpx

Je PlayStation 5 rechtopstaand gebruiken kan fatale gevolgen hebben

PlayStation 5

Herinner je alle marketingbeelden die Sony gebruikte bij de lancering van de PlayStation 5? In bijna alle uitingen stond de console fier rechtop, de positie die ik ook effectief het mooiste vind. Maar nu blijkt dat dit wel eens fataal kan zijn voor je prachtige console.

Enkele herstellers van consoles uit verschillende landen hebben namelijk elk apart opgemerkt dat er een probleem kan optreden met de vloeibare koeling van de APU. Dit combineert de processor en de grafische kaart, dus echt wel het hart van je console.

Wanneer de seal tussen de koeling en deze APU niet 100% vast zit, bestaat er een mogelijkheid dat deze los komt. Als de console plat ligt, is hier niet meteen een probleem. Maar als je jouw console rechtop hebt staan, bestaat de kans dat de vloeibare koeling iets verschuift.

Hierdoor bestaat de kans dat jouw PlayStation 5-console zou kunnen oververhitten en onherstelbaar beschadigd raakt.

Dit is een probleem dat door verschillende herstellers uit verschillende landen aangegeven wordt. Bovendien beperkt het probleem zich niet tot een van beide versies van de PlayStation 5. Zowel de Disc- als Digital-versie zou met dit probleem kampen.

Sony heeft op dit moment nog niet officiëel gereageerd. Maar de oorzaak ligt dus vooral of de zogenaamde hechtig of seal tussen de koeler en de APU goed bevestigd is.

Mijn console staat sinds launch rechtop, maar ik ga straks toch eens kijken of ik m’n console niet gewoon kan neerleggen…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d